Moge dodać tylko tyle, że te prace to był mój pierwszy kontakt z Photoshopem, później skończyla mi sie licencja na PS'a, a z moim netem zanim ściągnąłem fulla to minęło sporo czasu.
Wolał bym abyście nie oceniali napisów a "tuning" bo wtedy nie znałem jeszcze nawet 10% z funkcji jakie ma PS
2.
Spojler, troszkę pod złym kontem "zamontowany" no i co gorsza nie widać go za szybą (czyżby spojler widmo ?) Na szybkach kolor ładnie zmieniony, chociaż czarny wyglądałby lepiej Maska technicznie nawet ładnie CI wyszła, trzeba by było jednak na dole ciemniejszy odcień dać Siatka w grillu, zarówno jak i wlot powietrza na masce są w złej perspektywie trochę zrobione. Body kit nawet ładnie wpasowany, jednak często widać smudge toola... Ogólnie widać że bodykit z pracki kiepskiej jakości ściągnięty i przez to trochę się wyróżnia Felgi również pod złym kontem i za nimi nie widać tarcz. Przednie poszerzenie super, ale tyle skiepszczone z deksza. W body kicie we wlotach można by włożyć siatkę, bo czarna nicość nie wygląda ani dobrze ani realistycznie Co do kolorów, to czerwień mi jakoś nie pasuje do tego samochodu, listewki i lusterka mogły by pozostać czarne. Ogólnie to jak na pierwsze kontakty z Photoshopem ładnie Czekam na więcej
co do spojlera to szczerze mowiąc nie wiedziałęm jak zrobić zeby go bylo za szybą widac, i nadal nie wiem
o felgach pod zlym kątem to mówisz chyba w golfiku, bo wydaje mi sie że w aflie juz pod dobrym są, a w golfie wiem że jest źle ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć felg pod takim kątekm jak tylnie koło mnie wiecej, a chcialem aby obydwie byly takie same, a jak wyszlo tak wyszło
co do jakosci bodykitów, to znajdź mi lepsze cwaniaku przewaliłem sporo baz w necie i nic lepszego pod względem jakośći nie moglem znaleźć.
co do tego spojlera jeszcze, jest pod dobrym kątem chodź moze sie tak nie wydawać, ponieważ on byl taki zaokrąglony jakby, a ze nie widać drugiej strony to moze to troche kijowo wygląda
tarcz hamulcowych nie widac bo nie wiedzialem wtedy jeszcze jak to zrobić
Program: Adobe Photoshop CS3 PL Posty: 33 Dołączył: 02 Sty 2008 Skąd: Polska GFXPoints: 36 Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 23:30
Hmm widać pewne nie dopracowania ale ja wcale lepiej nie umiem i mi osobiście nawet całkiem się podoba :>
Lecz radziłbym ci jakoś skombinować ps'a i porobić takie tunningi z autami lepszego pokroju
1) body kit za bardzo zblurowane, kolor jakiś taki mało nasycony, carbon zupełnie Ci nie wyszedł, bad look? widze tam tylko blura.... poszerzenie nadkoli raczey też nie bardzo, felgi płaskie.... słabo...
2) kolor również słaby... wlot na masce Ci nie wyszedł, body kit znowu sam blur, siatex i spoiler gubią perspektywę, felgi nieostre, szyby słabe... ehh....
3) boże! znowu sam blur, wgl nierealne Ci to wyszło, pęknięta szyba - znowu za duży blur, te mewy wyglądają sztucznie... nie podoba mi się... :-)
4) Emoty nawet ładne tyle, że font visitor raczey tu nie pasuje, obramowanie z resztą też nie
w pierwszej pracce z nadkolami sie w ogóle nie bawiłem
Owsian napisał/a:
1.body kit za bardzo zblurowane
słaba jakoś ospojlerowania była ;/
co do tego "piasku" wiem, że strasznie nie realnie, ale nie wiedziałem jak to inaczej zrobić
Owsian napisał/a:
1.kolor również słaby
Owsian napisał/a:
2.kolor jakiś taki mało nasycony
wg mnie na aucie raczej bardzo nasycony kolor być nie może, bo wtedy wygląda strasznie sztucznie.
krytykę oczywiscie przyjmuje z oczywistym zrozumienie, wiem, że raczej slabo mi to wychodzi i sam widze wiele błedów, ale nie bede poprawiał przecież starych prac zresztą nie wiem czy zrobił bym to teraz lepiej
Owsian napisał/a:
że font visitor raczey tu nie pasuje, obramowanie z resztą też nie
to juź raczej nie mialo żadnego znaczenia, zrobiłem z nudów, a font taki bo taki mi w padl po ręke pierwszy, chodziło o emotki a nie obramowanie oraz czcionkę
Digital3r napisał/a:
2.nie wysiliłeś za bardzo nad nią ;/
hmm.. moze coś po linkach źle popatrzyłes... bo jesli naprawde jest tak malo roboty to spróbuj zrobic, wiem, że efekt nie powala, nawet bynajmniej ale jednak troche pracy trzeba w to włozyć, to juz nie jest tak jak z avatarem czy nawet sygnaturą...
Digital3r napisał/a:
4.ale kogo teraz uśmieszki interesują? :-)
jak byś wszystko czytał to byś widział, że pisze, iż byly robione na konkurs...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum