1. kompletnie mi się nie podoba, jakaś jasna, nic niewidać, jakieś plamki tylko
2. Oryginalne podejście i praca mogła by być fajna gdyby przedstawiała coś więcej niż bałagan.
3. mi się kompletnie nie podoba ostatnia praca, jakaś taka bez "tego czegoś" wygląda dosyć
kiepsko nawet jeśli jest oryginalna to dla mnie pustką świeci i jest bee
Pierwsza praca słabiutka, render nie wtopiony, światło jest imo za mocne. Tło zrobiłeś brushowane i dlatego jest brzydkie. Kolorki beznadziejne a pani przekontrastowana. Przydałby sie tu jakiś sharpen, C4D i przyciemnienie, bo tak to płaściutko tutaj jest i nie ma głębi.
2 sygna była by dobra bo tak jak artii_2 napisał pomysł oryginalny, ale za dużo ciut wszystkiego. Postać na ramieniu za bardzo zblurowana. Lewa strona jakoś mi odstaje. Kolorki są słabe, przejście z białego do niebieskiego Ci nie wyszło i brezydko to wygląda. Wersja pierwsza lepsza.
3 jest słaba tak samo jak pierwsza. Postać również nie wtopiona, coś tam próbowałeś ale to sam smuż bez żadnego scatteringu a to źle. Te brushe w tle są bardzo lipne, zobacz jak one płasko wyglądają użyj jakiegoś C4D.
Last tag najlepszy i nawet nieźle wygląda. Kolorki mi odpowiadają. Fajny smuż z lewej jak i efekty. Te świetliki niepotrzebne i mogłeś wtopić ciut prawe ramie ziomka. Ramka może być jak i napis. Ogólnie klimacik ma i jest niezła nawet, dostaniesz za nią 7/10
PZDR
5
Ta chyba mi nie wyszła, ale jak już zrobiłem to wstawie. Proszę o ocenę również pracy nr. 4.
PS. Wiem, że słaba jakość kobiety, ale jakoś nie mogę zachować początkowej jakości, muszę jeszcze to przećwiczyć.
Zła nie jest, ale moim zdaniem ta ramka nie pasuje. Ta biała kropka na wiśniowym tle źle się prezentuje( chociaż wiadomo, to szczegół). Lewa część... no nawet mi się podoba. Brakuje mi takiego delikatnego przejścia jakby z ciemnych kolorów na jasne ;p.
Pomyślałem, że zrobię trochę inny styl i się zabrałem do roboty. Raczej nie wygląda zbyt dobrze, ale to moja pierwsza praca tego typu i jak poćwiczę to może będzie lepiej. Oceniajcie również poprzednie prace.
Praca średnia niczym nie zachwyca słaby napis, świetliki także, ramka niepotrzebna te znikniecie budynku na górze nie podoba mi sie, musisz sie wiele nauczyc.
raczej się z tobą zgodzę
boki pracy są najbrzydsze te świetliki które miały na celu dodawać końcowy efekt tej pracy zupełnie Ci nie wyszły
napis bardzo słaby mogłeś się nad nim bardziej pobawić
Dzięki za oceny i porady, jutro wrzucę prace w podobnym stylu, mam nadzieje, że lepiej pójdzie. Dla was 3 po piwku, dla Engine też. I proszę o ocenę pracy nr. 6.
sts101, zdecydowanie za mocny smuż, niepotrzebne neg na bokach i nie dopasowane kolorystycznie świetlki przy przejsciach z neg place'ów
napis nie wtopiony = =brzydki i za mocny sharpen ;]
Ta biała kropka na wiśniowym tle źle się prezentuje
Wydaje mi się, że są to pozostałości po c4d. No fakt rzuca się w oczy autor sygny mógł ją wysmużyć
Co do tej sygny to jest ona taka sobie. Ramka zdecydowanie jest niepotrzebna w tym wypadku, gdyż tylko psuje urok. Napis trochę za bardzo odstaje od sygny, a powinien być tylko upiększeniem ( dodatkiem ). Tło takie sobie, ale lewa strona zdecydowanie za jasna. Kolory w niej walą po oczach. Tak jak już tutaj kolega powiedział brakuje mi tutaj przejścia kolorów z jasnych na ciemne a u Ciebie Hops i są ciemne Smuż koło głowy trochę na nią nachodzi no, ale nic nie jest doskonałe
sts101 napisał/a:
Brzydki smuż gdyż przez niego widać tylko urywek sygny a nie całą budowlę ukazaną na stocku. Świetliki do wyrzucenia. Napis jako tako ujedzie. No i kolorki stanowczo za mdłe. Ogólnie rzecz biorąc brak mi w tej sygnie jakichkolwiek dynamik co przy przykuło mój wzrok.
sts101 napisał/a:
Jak widzę pobawiłeś się tutaj kolorami, ramką i c4d. c4d w tym wypadku zbędne, ale i za mocno nie szpeci. Ramka do kosza. A kolory jak dla mnie zbyt monotonne. Sam pomysł miałeś dobry z skoncentrowaniem się na wieży zamku.
Tyle mogę powiedzieć o tej sygnie.
Radziłbym Ci przejść na Photoshopa, gdyż w gimpie mało co zdziałasz i się nauczysz.
Ćwicz.
nowa praca jest jakas troche mdla, kolory mi tu nie pasuja, chciales wybic gore zamku ponad ale ten sposob na osiagniecie tego nie za bardzo mi sie podoba,
te c4d odchodzace od gory tez nie za bardzo tutaj pasuja.
tez Ci radze na ps'a przejsc jest wedlug mnie lepszy i wiecej sie nauczysz, jest tez do niego wiecej tutkow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.