sivshy, Prace widzę robisz w tłocznych ilościach 2-3 czasem i po 4 wkleisz...Ale dobrze, skupmy się raczej na pracach. Praca numer 8 powiem tak - nie szokuje mnie niczym, nie ujmuje estetyką czy też wyglądem - taki sobie, przeciętny tag. Dlaczego jak już skupiałeś się na tym by w tle zajęło miejsce jakieś c4d, nie pójść dalej w tę stronę? To znaczy, nie udoskonalać pracy pod względem czysto finezyjnym już, bo jeżeli ma być jednego koloru to chociaż przedstaw to tak, aby innym się podobało w takiej a nie innej postaci. Tutaj mimo tego, że wprowadzasz monokolorystykę, postanowiłbym może pobawić się z tym nieszczęsnym, męczonym przeze mnie c4d. Ale jak zapytasz? Ano tak, że owszem, Twojego schematu niszczyć nie będę, ale jakiś punkt zaczepienia - oj przydałby się tutaj... Może po prostu dodaj właśnie jakieś barwy na c4d, tudzież zagraj tak światłami, może to złe określenie, ale zgraj światła tak na pracy aby ich główne centrum stanowił środek - jasny punkt pracy - i tak aby ten render nieszczęsny, który większość prac wg mnie po porstu psuje jakoś schował się w cieniu.Mgła - owszem pasuje, ale do prac barwnych, gdzie można nadać nią klimat - tutaj blur nie jest potrzebny.
Praca numer 9 z kolei wygląda już znacznie lepiej i powoli zaczyna ukazywać nam jaki kierunek zaczynasz obierać, w jakim stylu będziesz się "babrał".Tu ciekawy mnie głównie stock, bo ile tu wkładu Twojego a ile samego stocku tudziez renderu to nie wiem, ale klimat na pracy jest - to jedno, dwa - ładnie stonowałeś filtrem kolory, ich zestawienie tutaj od razu się wybija - czerwień,fiolet i żółć - bardzo ładnie, ale brakuje mi tu czegoś...(niuch niuch - <wącha sobie pracę>) już wiem czego - napisu! Owszem, może i wg Ciebie czy niektórych z Was będzie on rzeczą zbędną, dla mnie natomiast podkreślać będzie umiejętności grafika. Bo bądź co bądź, ale napisy są najtrudniejszą defakto sprawą, którą grafik nanosi na swoje projekty i tutaj własnie po nich, mimo, że tag może być świetny super, bla bla bla ... można poznać na jakim poziomie umiejętności jest wykonawca sygnaturki,tapety czy innej graficznej pracy.
Podsumowując - zacznij czytać więcej tutoriali, bo nieźle Ci idzie i naprawdę możesz stać się niezłym grafikiem prezentującym świetne prace, ale zapał,chęci oraz wkład uczuć w pracę - to są jednak mimo wszystko te 3 podstawowe symbole jakimi każdy z nas - graficznych projektantów - musi się bezwzględnie liczyć.
No to cóż - tyle ode mnie, mam nadzieję, że jakoś Ci pomogłem