Witajce sigmejkersi
Na polecenie pana Mishaka zarejestrowąłem sie na tym forum, i jak narazie nie żałuje
Swoją przygode z PS'em i wogole grafiką zacząłem... 2 dni temu, wec moja galeryjka bedzie baaardzo skromniutka Z racji na moje małe doświadczenie i 'talent' prosze o łagodną krytyke, ale rownierz o wszelkie wskazowki dot. moich błędów
1. Nie wiem co w nim zrobiles.. jak moglbys podrzucic stoka..
2. Tez nie wiem co zrobiles moze tlo matrixowe? ;]
3. mam to z planetrenders wiem że sie nie narobiles..
4. Puste,, i nie podoba mi sie..
opgolnie... czytaj tuty znajdujace sie na tym wspanialym forum a daleko zajdziesz Powodzenia
Niestety tu jest mało tutów.. mało jest rzeczy podstawowych, ktore mi by sie przydały Ja nawet nie wiem co to c4d albo wtapianie rendera... przykra prawda Tera robie pracek z piratami, ale też nei wiem jak wtopic Sparrowa, zeby to jakos naturalnie wyglądało..
Dzienks za ocene, napewno poracuje na ilością włozonej pracy
1. mało zrobione, prawie nic, napis do wymiany, ogólnie nic 1/10
2. stock sam fajny, matrixowe tło nie pasi, napis do wymiany 1,1/10
3. napis do wymiany, tło matrixa nie pasuje, nie widać rendera przez amtrixowe cuś 1,2/10
4. napisy nie pasują, tło też nieładne, render tylko jest po to by być, 1/10
długa droga ciebie czeka
Sygnaturki jak na pierwsze, dwudniowe prace to nawet ciekawe ale zachęcam mimo wszystko do działu tutoriale i skorzystania z jakiegoś typu [EASY] postępy na pewno zrobisz ćwicz, ćwicz i jeszcze raz czytaj tutki
Pozdrawiam!!
p.s. na razie nie oceniam bo zbyt mało wkładu włożyłeś w każdą z prac... co mogę powiedzieć to to, abyś ograniczył się w pisaniu na sygnaturkach do swojego nicku czy też tytułu sygnaturki ... i staraj się używać mniej efektownych czcionek
Napis - do kitu - lepiej robic proste niekombinowane napisy
Ramka - ujdzie w tloku
Ta flara mi nie pasuje... brakuje tej sygnie tego czegos...
na zachete dam 3.5/10
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
Sorka za odgrzebywanie starych tematow, ale tak mnie naszło w swieta zeby odpalic PS'a i takie cuś wymąciłem...
1.
2. v1
2. v2
Bardziej niz krytyka, potrzebne by mi były rady co zrobiłem zle (pewnie wsio ) i jak to naprawic Jak narazie Misha i Daro mnie zjechali do parteru, ale co tam Mowili ze mam tu pokazac, to pokazuje
1. - nieciekawa pustka, tło zbyt jasne a render niewtopiony i oddzielający się od reszty
Ocena: 4/10
2. v1 & v2 - Prace są zbyt puste a tło źle dobrane do reszty. Wygląda to tak, jakbyś na jakieś tam tło, nałożył pierwszy lepszy render i walnął jakiś napis ...
Ocena: 4/10
Skorzystaj z tego tutoriala: http://grafart.org/topics...t1233.htm#30862
I pokaż co udało Ci się zrobić. Tutorial jest w miarę prosty a jeżeli się postarasz to wynik końcowy będzie bardzo zadowalający
2. W 2 sigu nie zachowales proporcji tej dziewczynki.
3. Napisy skopales totalnie.
4. Ramki na razie dawaj czarne albo biale i nie zmieniaj ich krycia ani blending mode'a.
5. Tlo to nie jest jakis tam pattern i filtr poruszenie... do tla uzywaj brushy, C4D, gradientow, swietlikow, smudge'a - wszystko po to, by tlo nie bylo tak cholernie jednolite a mialo glebie i flow.
6. Uzywaj blura i sharpena zeby uwydatnic glebie.
7. Uzywaj burn toola i dodge toola to przyciemnienia/rozjasnienia tych elementow pracy, ktore maja byc mniej/bardziej widoczne.
8. CZYTAJ TUTORIALE
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.