Juz sie zabieram za tego tut'a pay
I teraz tak:
* Wtopienie rendera - chodzi o blending option czy lekkie smudge po brzegach?
* bede robił ramki czarne albo białe - ile piksow to pewnie kwestia gustu, ale cos koło 2-3 px? I oczywiscie mam to robic przez edit>>stroke..
* pay, 2.
Tło robiłem z rozmazanego 'czegos' wokoł rendera Potem wymysliłem te owale i je troche z'blur'owałem, dziewczynke wkleiłem potem, bo Daro pisał ze pusto, ale nie wiedziałem jak wkleic to dobrze i wyszło jak wyszło...
Wtopienie rendera - chodzi o blending option czy lekkie smudge po brzegach?
O smuzenie na powielonych warstwach, ktorym zmieniasz blending mode.
Vi napisał/a:
bede robił ramki czarne albo białe - ile piksow
jak robisz duze rozmiary to mozesz nawet i 5-10pix dac
Vi napisał/a:
oczywiscie mam to robic przez edit>>stroke..
oczywiscie wczesniej robiac nowa warstwe i zastosuj obrazek (layer->new layer | image->apply image)
Vi napisał/a:
dziewczynke wkleiłem potem, bo Daro pisał ze pusto
Ale sigow generalnie nie robi sie w dwoch renderow tylko z jednego.
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
oj Voytsh vel Vi jak juz Ci pisalem przedewszystkim cztytaj tutki(kazdy tak zaczyna ) i posciagaj sobie pliki PSD lepszych od siebie(wiec masz duzy wybor) po za tym musisz poznacwszystkie nazewnictwo, czyli co to jest wtopenie rendera, brush, fonts itd... hmmm a sygny slabe chociaz moje pierwsze sygny wygladaly tak:
i czym ja sie chwale hehehe
no a dzisiaj sam wiesz jakie robie wiec posiedz nad tutkami najlepiej posciagaj Video tutki
hmm... musisz jeszcze popracowac nad wtapianiem rendera
Ja jak sie tego uczylem to wszyscy mi mowili ze mi se za bardzo render zlewa z tlem
wiec wpadlismy w odwrotne skrajnosci
ale widze postepy - czekam na wiecej
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
@ Daro - kazali robic zwykły napis i ramke - to tak robie Przynajmniej narazie
@ Misha - kurde ja za chiny ludowe nie wiem jak to zrobic...
Cytat:
Misha:
O smuzenie na powielonych warstwach, ktorym zmieniasz blending mode.
Nie czaje tego, nie umiem tego przelac na PS'a
Misiak a mozesz podac przykład jednej sygny ktora tak bardzo sie zlewa? Bo moze nie wiem wogole jak ma wygladac 'wtopienie' i 'prze-topienie'
Tu masz przyklad sigow z bardzo mocno wtopionymi renderami...
Niestety cos zawaliłem z tutkiem, i potem cała pracka mi sie kaszaniła poltorej godziny to naprawiałem, eh..
Mam nadzieje ze teraz choc troche wtopiłem
No to bedzie triple post... ale jakos tza wyciągac temacik na wierzch
Robiłem to na podst. tutka misiaka.. ale kurde nie czaiłem z niego nic tak gdzies od 2/3, wiec rzuciłem w cholere i pobawiłem sie brushami.. nie wiem czy wyszło dobrze, czy przesadziłem, ale ocencie Rozmiar nietypowy, bo nasze wspaniałe forum sp takie 'wymaga'...
No nie wierze ze to z mojego tutka
no chyba ze mowa o brushach technicznych - bo takie widze
ogolnie nawet ciekawa kompozycja ale napis mi sie strasznie nie podoba
Miska chciałem zrobic na podst. tego mustanga od Fussa ALe ne pykło
Napis jest robiony taka czcionką, jak czcionka ferrari.. mogłm zrobic całą czerwoną, ale zdecydowałem sie na gradienta.. moze zle..
no i dla mnie bomba powinna wygrać
nie jest źle poczytasz kilka tutków w razie czego ci pomoge (jeśli bedziesz w TMS )
i bedziesz pro a narazie zgłoś sie i czytaj tutki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum