ehhhh dawno nie komentowałem... Skomentuje dwie ostatnie prace
8.
- Ramka mogłaby być większa, prawie się zlewa i nie widać jej
- Światło moim zdaniem jest za słabe, oraz przydałby się tzw. efekt halo [bodajże tak to się zwało] [czyli że widać strumień światła] do tego typu pracy przy takim ustawieniu światła.
- Napis nie pasuje do reszty. Złe miejsce i kolorystyka też zła
- Ta czerń po lewo rendera źle wygląda. Wygląda to jakbyś gumką tam wymazywał render c4d....
- Nie przepadam za takim stylem wykonywania prac, chodzi mi o to że nieznacznie zmienione c4d to podstawa pracy.
-+ Kolory są średnie jakoś mnie trochę odrzuca ale nie mimo wszystko ładnie stonowana.
+ Nie ma aż takich poważnych błędów
+ Nie wygląda źle, jest nawet przyjemna dla oka
Ogólnie nie najgorzej gdzieś tak 4/10 [moja skala jest bardziej wygórowana niż innych więc nie bierz tego do siebie ] 9.
- Znacznie słabsza, co widać na pierwszy rzut oka
- Clipping maski źle wyglądają. Zwłaszcza gdy wchodzi na ten pseudo miecz
- Render źle wybrany gdyż nie powinno się brać renderów z tak dużym kontrastem [chodzi o głowę] oczywiście naprawdę dobrzy graficy poradzą sobie z takim renderem
- Światło jest słabe. Popracuj nad tym. Powinieneś zwracać uwagę na to jak jest render oświetlony i umieszczać światło tak aby się nie kłóciło z tym które tam jest.
- To coś [c4d+smudge?] w prawym dolnym rogu wygląda gorzej niż źle... No i jest jeszcze kawałek c4d na lewo od napisu który ma zupełnie inny kolor niż reszta Detal ale mimo wszystko diabeł tkwi w szczegółach jak to się mówi
- O napisie nie wspominając ;/ Ale cóż kombinuj nad tym praktyka czyni mistrza.
+ Kolory mi się bardziej podobają [lubię niebieski ]
+ Bardziej urozmaicona niż poprzednia choć nie znaczy to że te urozmaicenia dobrze wyglądają
Ocena oczywiście niższa bo prezentuje się gorzej 3-/10
Program: Photoshop CS2 Posty: 4 Dołączył: 11 Sie 2008 Wiek: 18 Skąd: Łódź Nr Użytkownika: 4593
GFXPoints: 10
Wysłany: 2008-08-11, 11:41
Hmmm ladnie dobrane kolory fajnie rozlozone swiatla tylko wtopienie postaci do tla mi troszeczke nieodpowiada ale jak najbardziej jest to dobra praca moze popracuj troszeczke nad napisem i wtopieniem go lepiej i bedzie to ladny kosior tylko wyostrz moze lekko tego IRONMEN'a i bedzie lepiej ale teog niejestem juz pewien
Ogolnie to najlepsza Twoja praca - to praca nr 6.
Bardzo ladnie skomponowane tlo - ciekawy focal, ladny kontrast i tonacja.
Kolejne prace - niby cos w sobie maja, ale nie ujmuja tak jak 6stka - powinienes dopracowac ten styl.
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
ramka ssie cmy ssą praktycznie nic innego tu nie ma niż koleś i kupa Cm'ow przetopazowane napis nie pasuje światło u góry... białym soft brushem ludzie w którym wy wieku żyjecie... takie coś to 2 lata temu się robiło ;o słabe nie podoba mi się
Miewałeś lepsze. Pierwsze co mnie odrzuca to kolorystyka. Monotonna, mdła, niezróżnicowana pod względem świateł i cieni. Pustka w światłocieniu to pustka w głębi - samo rozmycie i wyostrzenie nie zawsze wystarczą by ją uzyskać. Do tak mocnego cienia na postaci, na prawdę by się przydało solidniejsze światło - to główny mankament tej pracy.
12. pracka przyzwoita ale ten rander jakos mi do tła mi nie pasuje tak jakby odstawał, te swietliki rowniez nie zachwycają tak jak i swiatło moglo byc zdecdowanie lepsze
13. nie wiem co to ma byc, ale mi sie nie podoba po lewej jakis rozciagniety element nieladnie wyglada napis tez mi nie pasuje ja bym sie go pozbył ta czerwien po prawej na dole tez mi nie pasuje.
Prace nawet nawet ale jeszcze musisz sie troche podszkolic
PzDr
Zacznę od pewnych przeoczeń. Za postacią zwykle u Ciebie chowa się napis. W pracy jest pełno światła, kolory i kształty budują coś na modłę płomienia jak np. w trzynastce, a tymczasem za jednym z radosnych odcieni po lewej mamy cień. Cień na świetle? "jakim prawem" - rodzi się pytanie Nawet podoba mi się ten smudge - momentami fajnie rzeczy buduje, ale także momentami strasznie psuje (łączenie z postacią praca 12)... jednak wymagałby on odrobiny dopracowania - w całej pracy jest dokładnie taki sam. Gdzieś jakieś rozmycie, jakieś wyostrzenie, dodanie szczegółu podbudowałoby tę monotonię techniki. W prawym, górnym rogu (praca 10) pojawia się bardzo jasny drobiazg... znaczy dość bogaty w szczegóły element. Dam głowę, że to część foty lub ucięty brush. Jest ona dość jasna i powinna zbudować główne światło, a te wg. światłocienia na postaci przypada na okolicę prawej strony. Niestety obecne ustawienie dość mocno sypie kompozycję :q
Fajny pomysł z tymi ustami lecz praca słaba, prawa strona fatalna nic ci tam nie wyszło, napis to totalnie nie pasuje tak jak ta kreska pod nim nie wiem po co ona tam nawet kolorystycznie tam nie pasuje, lewa strona tez słaba i ramka biała by tu lepsza była tak mi sie wydaje.
PzDr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.