wiem wiem prace są średnie
1 moim życiu:
2:
3:
4:
5(dla kumpla):
6:
7(zaczynają się c4d):
8:
9:
10:
11:
12(znowu dla kumpla):
13:
14:
I jak mnie się podobają te ostatnie 3 a jak wam przypadły do gustu
Moim zdaniem prace ogólnie nie trzymają klimatu. Napisy strasznie się gryzą z resztą, są prace albo zagmatwane tak że nie widać o co chodzi, albo strasznie puste (szczególnie te 3 ostatnie i 2 pierwsze). Na napisy jest taka fajna metoda: jeżeli nie potrafisz jeszcze robić napisów to nie rób ich wcale. Większość prac to tylko c4d + stock + "jakiś" napis. Rób więcej tutków i oglądaj prace innych. Napisz jeszcze ile siedzisz w grafice to może będzie prościej oceniać twoje prace, ale nie daje więcej niż 2 miesiące.
pozdro
oj cieniutko cieniutko....
musisz poczytać tutki bo prawie wszystkiego brakuje. Napisy niech będą małe, okazyjne ale ładne. Rendery za bardzo ostają od tła. Używaj c4d. smudguj. i by ujednolicić kolorki używej gradien map i filtrów photograficznych.
14. Wali po oczach, render nie wtopiony, napis okropny, ramka okropna, tło brzydkie.
ja od pół roku siedzę w grafice a w sygnach miesiąc i wiem prace są słabe tutki właśnie tak pokazują prace 2,3,7,8,9,10,11 są z tutka tylko brakuje im efektów które nie są dostępne w gimpie a w Ps są dlatego zamieniałem je na inne i takie efekty wychodziły
nowy mam nadzieje że lepszy
15:
No nieźle ci idzie ale 2 podstawowe błędy
Ramka nie przeźroczysta, i czarna lub biała najlepiej, rozmiary mniejsze troche (ostatnio moda na szersze) no i z poczatakmi grafiki nie dawaj pattrenu posiedziesz w tym 6miechów to juz bedziesz wiedział kiedy pattren wypada dać ale narazie sobie odpuść i ćwicz nie poddawając sie
Pattern na twarzy wygląda niezbyt przyjemnie. Jeśli chodzi o tą ostatnią pracę, to właściwie nie widzę nic więcej, niż tło, render, pattern, kilka brushy i napis Fajnie, że pracujesz w gimpie ale PS nic nie zastąpi Przydałoby się dać jakieś CM, światło i jakąś dobrą gradient mapkę.
15.
Pattern na pracy to nienajlepszy pomysł, rander nie wtopiny wcale, słaby napis, nie ciekawe tło jeszcze sporo pracy przed toba a le z czasem zakumasz o co kaman.
PzDr
17:ta już lepsza trochę :
wiem że za mało wiem dlatego się tu zarejestrowałem żeby się dowiedzieć co źle robię
w 16 nic nie mogłem zrobić z tą prawą stroną może mi doradzicie jak poradzić sobie w takich sytuacjach
no w tych sigach już widać postęp
w 16 tylko prawa strona za abrdzo wali po oczach xP, dodaj jakieś inne c4d i zastosuj gradient mape by ujednolicić kolory.
17. już niezła tylko render OKROPNIE wycięty, nie wtopiony, też mogłeś gmki zastosować.
Widać postęp ale wiele pracy przed tobą
pzdr i zapraszam do mojej galerii
18.
Praca słaba, głowa z boku to nienajlepszy pomysł, ten obrys krawedzi to jakis żart tło to stock + kilka kropek i 3 kreski cienizna
19.
Te promienie od zarowy niewyszły ja bym radził jakis dobry c4d lepiej by wygladało to koło błowy brzydkie, w b&w lepiej wyglada ale i tak cienizna
PzDr
Ja koledze polecam przyglądać się innym pracom i wyobrażać sobie jakie autor zastosował środki aby praca wyglądała tak a nie inaczej.. Dużo dają tutoriale, więc najlepiej na początku rób sygny tylko z tutków.
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.