Cóż nie najlepsza ta praca, niefajny napis oczobijące kolory i niepotrzebna biała poświata wokół tego pana no i tło jakieś dziwne, co mogę poradzić czytaj tuty i ćwicz i się ócz bo wiedzy to potęgi klucz. czy jakoś tak pozdro
yhh uo jezu Zaczne od tego, że kolorystycznie nie zgrane. Pana masz w czerwono białej koszulce, a tło w ostrym pomarańczowym, nie pasuje to, dawaj gradient mapy, żeby to ukryć. Render jest nie wtopiony, spróbuj na poczatek poużywać smudge troche, aby ten pan wkomponowywał sie ładnie w tło. Kombinuj więcej no i tradycyjnie, z tutków ucz się.
Fakt, lepsza, ale nie znaczy, że dobra niestety. Render nie wtopiony, tło nieciekawe, bo to tylko rozmazany render, a z tyłu bodajże chmury niebiesko-czarne. Napis nie jest też nadzwyczajny. Poćwicz przede wszystkim nad tłem. Spróbuj je jakoś urozmaicić. Filtry, brushe, c4d, Clipping Maski. Ćwicz dużo, czytaj tutoriale i nie poddawaj się. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
Tu się zaczęło robić fajnie, ale praca jest trochę za jasna. Do tego na razie mało się dzieje, lewa strona jest identyczna jak prawa jeżeli o tło chodzi. No i te światło włażące na postać... można nimi fajnie wtapiać, ale tu akurat do tego tło jest za jaskrawe. Napis... ;P poleciłbym Ci tutoriale, ale wiesz pewnie sam co jest Ci potrzebne ;d (tutki )
Program: Adobe Photoshop CS3 Posty: 20 Dołączył: 07 Sie 2008 Skąd: z Polski Nr Użytkownika: 4517
GFXPoints: 47
Wysłany: 2008-08-10, 15:51
Cytat:
Fakt, lepsza, ale nie znaczy, że dobra niestety. Render nie wtopiony, tło nieciekawe, bo to tylko rozmazany render, a z tyłu bodajże chmury niebiesko-czarne. Napis nie jest też nadzwyczajny. Poćwicz przede wszystkim nad tłem. Spróbuj je jakoś urozmaicić. Filtry, brushe, c4d, Clipping Maski. Ćwicz dużo, czytaj tutoriale i nie poddawaj się. Życzę powodzenia i pozdrawiam.
wszystko rozumiem tylko co to znaczy wtopić render?.No wiesz jestem poczatkujący
Mygal, hmmm... a jak sądzisz? wtopić, to wtopić sprawić, żeby render tworzył "jedno" z tłem, rozmaż trochę boki rendera to będzie takie podstawowe wtopienie. Najprostsze. Może nie do końca ładne, ale sam zrozumiesz jak zrobisz.
Patrz, jak jakiś gość mówi, że się wtapia w tłum, to co? Tworzy z nim jedno.
Te napisy w tle totalnie nie pasują do Thierrego Henry. Piłkarz, a w tle jakieś napisy? Nie trzyma się kupy. Podpis w złym miejscu i złą czcionką, lepsza najprostsza jak Arial czy Times New Roman. Tutaj by czarna czcionka pasowała.
Tło nie licząc tekstu to niezbyt ciekawe, te smugi nie prezentują się dobrze. Na renderze dym(?) po kiego dym na piłkarzu? Też nie pasuje, to z tutoriala, widać, ale w takiej tematyce dym i napisy nie pasują... Pozdrawiam i życzę powodzenia w kolejnych pracach.
Mygal, poczytaj tutoriale, postaraj się robić ze stocków zamiast z renderów. Prace są jak na razie po prostu brzydkie, przykro mi ;p za duży kontrast, kolory, niepasujące napisy ;\
Program: Adobe Photoshop CS3 Posty: 20 Dołączył: 07 Sie 2008 Skąd: z Polski Nr Użytkownika: 4517
Wysłany: 2008-08-13, 09:22
A mi tam się praca 4.v2 podoba. stuai czytam tutoriale uczę się.....ale ty naprawdę uważasz że moja ostatnia praca jest do bani?Kiedyś jak byłem na forum o tematyce fifa to był tam taki koleś, co wszystkie prace krytykował po to żeby kogoś zmotywować.Mam nadzieje że twoja opinia jest szczera i nie piszesz tego tylko dlatego żeby mnie zmotywować
Wysłany: 2008-08-13, 09:48
Nie miałem pomysłu na ten napis to wziąłem na nakładkę(overlay) żeby się jakoś z tłem łączył.Mi w sumie też ten napis się nie podoba,ale bez niego jest jakoś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.