Makus, no niby te włosy teraz lepiej wyglądają przynajmniej jakieś przejście jest, ale to wciąż nie to . Napis znowu słabo Pobaw się gradient mapami, filtrami by uzyskać jakieś kolorki...
6 - Zacznijmy od lewej strony . pierwsze co mi sie rzuca w oczy to ramka. Powinieneś zrobić albo czarną i cieńszą, albo w ogóle jej nie robić. Napis - Słaby clipping, nie pasuje do tła, jak to wygląda? Kremowy napis na niebieskim tle? Nieeee, lepiej byłoby dać napis bez clippinga ale ciemniejszym kolorem niż tło, albo w ogóle go nie dawać, tylko trzeba by było bardziej zapełnić tło taga. No właśnie, tło - po prawej bardzo dobrze ustawione c4d, po lewej slabo. Ogólnie nie ma głębi, mogłeś dać jakieś światło, i troche przyciemnić na bokach
@edit: teraz się przyjrzałem, że render na ramionach jest strasznie wystrzępiony, mogłeś albo wtopic smudge toolem albo jakoś dać tło na to, po prostu ramiona IMO za bardzo odstają od reszty
Pozwolę sobie dodać, że porównując Twoje prace od pierwszej do nr 6 widać postęp i za to brawa. Tło ciekawie się prezentuje, ale nie pasuje ta biała mgiełka. Brakuje światła i głębi. Dodaj jakieś c4d albo brushe nachodzące np. na ramiona rendera aby stworzyć tą głębię. No i zgadzam się z c64a, że napis nie pasuje. Powodzenia w kolejnych pracach.
v1 imo lepsza, te clippingi nie pasują, napis nadal w złym miejscu, tło jednolite, stara się robic coś innego niż tylko tekstury/brushe. Ramka może być, wtopienie rendera za to jest złe... no i kolorki... zielony i brązowy? imo brzydko to wygląda.
btw. Pisze się "dwarf" a nie "dwarve" (jeśli chodzi ci o krasnoluda )
różnie się pisze wpisz dwarve to też ci wyskoczy ;] i powiedz mi gdzie ty byś chciał ten #$%^& Napis! poza tym musiałem czymś zapełnić tą pustkę po lewej stronie
Zielony i Brązowy to dobre połączenie kolorów natura wie najlepiej, spójrz na drzewa!
c64a napisał/a:
wtopienie rendera za to jest złe...
o ten efekt mi chodziło tzn. żeby nie zlewał się z tłem a żeby wyłaniał się jakby z mgły. ;]
oczywiście nie mówię że twój komentarz jest w jakikolwiek sposób zły, w żadnym wypadku, każdy może mieć własne zdanie, w końcu żyjemy w demokratycznym państwie
Ale się rozpisałem... Nowy job:
8.
8. v2
8. B&W
Zapraszam do demokratycznej niekoniecznie surowej oceny (chodź i takie od czasu do czasu się przydadzą) ;]
No jest lepiej więc imo powinieneś zmienić podpis Troszkę pusto ale może miała być taka minimalistyczna... Chociaż to tło takie suche jakby. Jak dla mnie błąd zrobiłeś już na początku roboty - wybrałeś zły render. Nie podoba mi się on aczkolwiek robisz postępy.
Te kwadraciki z CM'kami źle się komponują z tłem w 2 ostatnich pracach, ale dobrze, że zacząłeś próbować z tym. Najnowsza wersja 8v2 zdecydowanie najlepsza z dotychczasowych. Zapełnij bardziej tło z lewej, stwórz większą głębię dodając coś na renderze jeszcze i po bokach pracy. Idziesz w dobrym kierunku.
Podoba mi się styl, w jakim te prace robisz. Jeśli chodzi o ostatnią, to poza tym co wymienili Ci tam wyżej, ja dodam że głowa tego rendera za bardzo wybija się z tła... jest taka jakby doklejona A lewą stronę można napisem zagospodarować, który bardziej nawiązywałby do tematyki pracy ćwicz, ćwicz a będziesz bardzo dobrym grafikiem ;P
miło mi słyszeć takie słowa, dziękuje za motywację ;] a tu kolejna odsłona Bombermana... coś tam poprawiłem w tej pracy, nie są to wielkie zmiany ale zawsze coś:
8. v3
A ja byłem przekonany, że Ty w gimpie robisz x_X
Pentool trochę mały, trudno się dopatrzyć
co na nim jest. Kształty się zarysowują, więc
dopracowywać co trzeba by uzyskać zamierzony efekt
ale nadal ja bym coś zrobił by bardziej wtopić postać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum