Po poście powitalnym przechodzimy do tego co tygrysy lubią najbardziej
Praca nr 1
Co prawda to nie jest mój pierwszy sig, ale najdłużej nad nim pracowałem i jestem z niego zadowolony (przynajmniej do momentu Waszej druzgocącej krytyki )
Za dobrze to jak na razie nie jest, ale jesteś chyba początkującym, to rozumiem, że jeszcze wszystko perfekcyjnie Ci się nie wychodzi. Ten napis w lewym dolnym rogu nie potrzebny. Ramkę powinieneś dać na samej górze, ustawioną na NORMAL, a nie na nakładkę. Po za tym te efekty na renderze kuleją, tak to jak na początkującego to dobrze.
No coz nie jest dobrze ale to pierwsza praca wiec w sumie nie najgorzej ja mialem gorsze poczatki hmmm... niewiem co napisac bo Groove powiedzial juz wszystko moge tylko dodac pracuj chlopie pracuj abedzie lepiej.
PzDr
Bartosh, początkujący tak? Wiesz ... praca jak na pierwszą nie jest dobra, ale też nie ma błędów ... staraj się zmniejszyć rozmiar pracy no i ... zacznij czytać tutoriale, bo one są podstawą dla nowych grafików ...
Całkiem dobrze zaczynasz Kolory są fajne, chociaż trochę mdłe. Trochę brushami napaćkałeś w tle, a także na renderze. Ramke trochę zepsułeś pierwsze blending mode, a potem tym, że HUlk wychodzi po za nią Brakuje mi tu głębi. Słaby napis i render nie wtopiony i... chyba tyle
Jak dla mnie same rozmiary są złe tzn. nie podobają mi się (za duże). Napis w lewym dolnym rogu nie potrzebny. A pozatym mi się podoba jak na 1 sygienke - ładnie Ci to wyszło.
Jak na first sygne to całkiem ale za dużo według mnie tych kółeczek, i niepotrzebnie zrobiłeś oświetlenie w postaci małych soft brushy na postaci, napis w dolnym lewym rogu nie potrzebny i czcionka w incredible kiczowata
PZDR
Bartosh, No to tak moim zdaniem te białe kropki są do d*py ten smudge po lewej moze byc ale nie pasuje tu zabardzo . Po prawej nawet fajnie to wyglada, ale i tak jest lepiej od niektórych początkujących, których w życiu widziałem
Zaczne od napisu mogłeś wolverine napisać taką samą czcionką jak X-men Origins tylko na przykład o 1-2 punkty większą, i położyć to w jakimś miejscu żeby wszystko się komponowało. W sumie to nic oprócz smudge tu nie używałęs a mogłeś pomyśleć o CM-ach jakiś, c4d i GM-ach. Na wszystko są tutki i napewno by to o niebo lepiej wyglądało.
Słaba pracka słabe smudge napis mi niepodchodzi moglo to wszystko lepiej wygladac poczytaj tuty aby sie czegos nauczyc a bedzie lepiej niz teraz no i oczywiscie pracuj i sie nie poddawaj.
PzDr
Lepiej, ale za dużo sharpen'u. ta ciemna plama po lewej też brzydka. Tło ogólnie nie ciekawe. Ta jakaś żółta plama na ramieniu Hulka też nie jest ładna. Brakuje głębi, światła i zapełnienia tła. Ćwicz dalej.
Nie podoba mi się, tyle... Ale znów jak na pierwszą prace tego typu... (moje początki były gorsze... i w sumie z nich nie wyszedłem... ;P) Nic się na tej sygnie nie dzieje... tło, renderek i koniec ;q Całość jest także lekko płaska, więc może pomyśleć nad stworzeniem wyraźnych planów? ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.