Tak więc otwieram moją galerię sygn. Z góry proszę o jak najbardziej krytyczne, długie oceny, by nakierować mnie na właściwą drogę. Do tej pory nie zrobiłem wielu prac, czasami jakieś robiłem, ale to nie była żadna rewelacja. Tak więc przedstawiam pierwszą sygnę i czekam na wasze oceny i komentarze. Wraz z rozwojem galerii, mam nadzieję, będę robił sygny coraz lepiej
1. Wydaje mi się, że to tylko ramka, c2d w tle i zmiania kolorów. Zbyt dużo się przy tym chyba nie napracowałeś. Napis też na "odwal" zrobiony. 4/10 jak za pierwszą sygne ;]
2. Coś tam zesmudgowane, gradient i tyle. Troche pusto na tej sygnie. Dam 3/10
Jak dla mnie pierwsza praca najlepsza mimo iż nie ma oświetlenia i takich tam szczegółów co do ostatniej to taka w kicz oświetlenie leży, outer glow wokół gostka zupełnie nie potrzebny, tak samo jak lens flare który nie pasuje za dużo to nie zrobiłeś bo rozmazałeś stock i wlepiłeś render itd. poczytaj tutki a będzie lepiej PZDR
Posty: 13 Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: stąd GFXPoints: 17 Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-07-30, 09:44
Już zdecydowanie lepiej, jeśli chodzi o pierwsze wrażenie pracy, a to ważne. Dobrze, że nie wciskałeś na siłę jakiegoś napisu, bo zepsuł by pracę zapewne. Teraz co do uwag. Najważniejszą uwagę miałbym co do światła. Jeśli chodzi o źródło, to lepiej jest używać soft rounda na Linear Dodge czy czymkolwiek innym niż flary, bo nad nią masz mniejszą kontrolę jeśli chodzi o samo światło.
Poza tym, zawsze przed dodaniem jakiegokolwiek źródła światła warto przeanalizować układ cieni i miejsc ośietlonych na focalu (w tym wypadku na focalach). W tym wypadku powinieneś umieścić flarę zupełnie z drugiej strony i poprawić efekt padania światła na postaciach burn i dodge toolem.
4. Render za bardzo rozmazany na brzegach i nie pasuje zbytnio do tła. W samym tle już lepiej, ale jeszcze nie pro Nad napisem mógłbyś troche popracować. 7/10
Jak tak patrzę na te prace to nie robisz postępów praca kiepska, jeszcze z tym patternem źle to się prezentuje, proponuję ci zrobić pracę z pomocą tutoriala i później samemu
Jeszcze gorsza ja nie rozumiem cię zamiast iść w górę to ty w dół te brushe są lipne bardzo, i w ogóle co tu robi różowy, pomarańczowy do szarego rendera napis kolorystycznie to samo, render nie wtopiony, cienko, tutoriale polecam PZDR
Program: Photoshop CS2 Posty: 500 Dołączył: 27 Mar 2008 Wiek: 16 Skąd: From The Spirit World GFXPoints: 650 Piwa:17/3
Wysłany: 2008-07-30, 23:35
Ostatnia pracka słaba fatalne tło na to rander totalnie nie wtopiony, słabiutki napis, rameczka jeszcze wiele pracy przed toba ale spokojne powoli a z czasem bedzie lepiej i staniesz sie PRO
PzDr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.