Mi się podoba, bardzo, ale chciałbym zobaczyć go w użyciu, tj. nawet obrazek ale jak wygląda na tle strony - oj trudno wytłumaczyć, chciałbym zobaczyć jakie ustawiłbyś tło dokumentu.
Chaos, chaos, i jeszcze raz chaos. To jest tutaj najgorsze. Poza tym te kwiatuszki IMHO out. Typografia i efekty nadal pozostawiają wiele do życzenia, ale chyba jest coraz lepiej. 3/10
ters-studio, nie obraź się, ale rzeczywiście jest chaotycznie. Po wejściu na taką witrynę uwagę wzroku przykuwają te oczobijne elementy w topie. Jeżeli nie chciał byś zaczynać od nowa całej pracy, to przynajmniej usuń te "plusy" z prawej strony topu i to 'coś' na dole. Do tego tło, które mówiąc wprost - nie zachwyca. Typo też mogło by być ciut lepsze, aczkolwiek na tym znam się tyle co nic Nad logotypem popracuj trochę, bo pomysł jest dobry, wykonanie samych 'liści' również, ale typografia całkiem nie pasuje.
ters-studio, za mało masz w swoim projekcie spokojnych, schludnie pukładanych, powtarzających się elementów. Sam zobacz: tu listki, a tu znowu plusiki, tam jakieś dziwaczne tło, tutaj prosta czcionka, za dużo zdjęć na stronie głównej, przez co jest zbyt przytłaczająca i chaotyczna Chyba zrozumiale to wyjaśniłem.
Program: PS Posty: 39 Dołączył: 20 Kwi 2008 Skąd: net Nr Użytkownika: 2889
GFXPoints: 44
Wysłany: 2008-05-15, 19:46
Git dzięki za informacje. Przy kolejnych projektach postaram się do tego ustosunkować.
P.S. Jam jest człowiek spokojny - Lunsil zapewne pamięta mnie z Webtips`a więc potwierdzi , dlatego naprawdę doceniam Wasz wkład w ocenę. Nie chcę pochwał, chcę wskazówek, ponieważ wiadomo, że na błędach się człowiek uczy. Gorzej jeśli tych błędów nie ma mu kto unaocznic .
Jeszcze raz dzięki i pozdro.
ters-studio, gratulacje! To chyba Twoja dotychczasowo najlepsza praca, skuszę sie nawet na ocenę 5/10, a baardzo rzadko ją komukolwiek daje. Ale teraz szczegółowiej.
Oto co mi się nie podoba:
wszelkiego rodzaju przyciski: "więcej", "start" (nad topem), etc.
Trochę typografia, zwłaszcza w nagłówkach, w newsach już lepiej
Tła pod newsami - niepotrzebnie pociachane krawędzie.
Podoba się:
Kolory
Nawet top
Lewy Panel
Ogólny wygląd
Jeszcze raz gratulacje, za duży postęp, choć nadal dużo musisz ćwiczyć.
Program: PS Posty: 39 Dołączył: 20 Kwi 2008 Skąd: net Nr Użytkownika: 2889
GFXPoints: 44
Wysłany: 2008-05-18, 07:34
Praca nie jest jeszcze skończona - potrzebne są jeszcze poprawki. Proszę jeszcze o kilka wytycznych. Staram się pracować nad typografią oraz nad tym aby nie panował tam chaos, o którym była mowa przy ocenie poprzednich projektów.
Odnośnie topu - jest to przykładowe zdjęcie w kiepskiej jakości. Zleceniodawca kazał wstawić pierwsze lepsze, które później ma zostać zmienione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.