widziałem gdzieś kiedyś podobny, ten jest jednak troszkę gorszy, światło i ten pattern mi się nie podoba, trochę pikseloza bije w oczy miejscami, podświetlenie menu do poprawy.
Tak czy siak - podoba mi sie i fajnie, że każdy potrafi tylko nie ja ;o
Jest ładnie, aczkolwiek nie do tego stopnia, żeby nie wytknąć błędów, które mniej lub bardziej rzucają się w oczy. Niektórym pewnie to nawet nie przeszkadza.
Jeśli chodzi o pracę nr 1. Tło. Nie podoba mi się pattern, który tam zastosowałeś. Zupełnie niepotrzebne według mnie wykorzystanie brushy. Ładna kolorystyka, ciekawy układ, jednak sam szablon do mnie nie przemawia. Czegoś mu jednak brakuje. Jest poprawny, ale nie powala na kolana.
2 natomiast bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Ładna kolorystyka, ciekawie wykonane elementy. Top prezentuje się bardzo dobrze (pomijam podwojone zdjęcie). Nie spodobały mi się jednak cienie na belkach i stopce - myślę, że w porównaniu do reszty to zupełny niewypał. Do tego napis "Aktualności z gminy" jakoś się nie wyróżnia, a myślę, że jeśli już się tam znalazł, to warto byłoby jego obecność choć troszkę bardziej zaznaczyć.
ters-studio, co do ostatniej pracy, uważam, iż jest bardzo fajna, ale wymaga kilku poprawek.
-Wszystkie ramki robione w postaci tych kreseczek zupełnie mi się nie podobają. Głównie przy wyszukiwarce i logowaniu.
-U góry przy nawigacji nie podoba mi się efekt po najechaniu kursorem.
- Rzecz którą najbardziej schrzaniłeś (IMO) to całe menu pod "menu witryny" - wygląda okropnie, a poza tym co 2 ma taką małą przestrzeń.
Program: GIMP 2.4 Posty: 6 Dołączyła: 23 Maj 2008 Wiek: 14 Skąd: GaiaOnline Nr Użytkownika: 3315
GFXPoints: 14
Wysłany: 2008-05-23, 18:14
Praca nr 1 - podoba mi się najbardziej z tych trzech, tylko po co te plusy? Wystarczyłoby samo światełko ze zmniejszonym kryciem. 8/10
2 - skrzywiłam się, gdy to ujrzałam. Logo bardzo ładne, ale cała reszta? Tło pod tekstami zupełnie mi się nie podoba, przyciski mogą być, ale te 'newsy' tak pasują do reszty jak wół do karety. No i 'Klomnice' - ja rozumiem, że nie było ł, ale można było dorobić, skoro to strona gminy. 6/10
3 - typografia legła. Nie pasuje mi ta czcioneczka do Spider Mana, oj, nie pasuje. 4/10
Minusy:
- typografia ;]
- top (napis odstaje od loga) i ten Spiderman po lewej stronie i jak nie ma to byc to temat przewodni to będzie sie źle zmieniało
- to obramowanie przerywane za bardzo widoczne irytuje mnie
- pozycje w menu to jest po prostu tragedia po co raz białe raz gradient i to nie w tych samych wymiarach
- newsy (margines za mały po lewej i prawej a za duży od góry
- napis na łańcuchu przy każdym zdjęciu strasznie nie funkcjonalne i też nie takie piękne
- stopka podobnie jak top nie pasuje napis
Lay gminy był lepszy
Typografia w tym projekcie leży i kwiczy, ogólnie praca mi się nie podoba ; ))
Praca mi się podoba, faktycznie z przejrzystością mogło by być lepiej, ale nie jest też najgorzej. W trochę nietypowym miejscu umieściłeś nawigacje, nie wiem czy było by to wygodne w użytkowaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.