Rejestracja | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy layout oceniajcie
Autor Wiadomość

Ali 

Nr Użytkownika: 3414

GFXPoints: 8
Wysłany: 2008-06-11, 16:05 nowy layout oceniajcie

cześć wam ponownie wrzucam mojego laya trochę pomagałem sobie tutorialami
proszę o ocenki no i piszcie czego brakuje co powinno być innaczej albo czego nie powinno być
zależy mi na tym. Krok po kroku i można dojść do perfekcji ;)
http://img80.imageshack.us/img80/1661/laynowykopiajx9.th.jpg
Postaw piwo autorowi tego posta

Ali 

Wysłany: 2008-06-11, 16:53 

nieobchodzi mnie zabardzo czy sie to tobie podoba czy nie tylko napisałem
co jest źle co jest dobrze co powinno byc a czego nie

Ali 

Wysłany: 2008-06-11, 19:22 

dobra niech ci bedzie najlepiej sie nie wypowiadaj w moich tematach bo szkoda czytać nawet pomóc nie umiesz i dokładnie czytać chyba też

Robie laye zeby sie tego nauczyc i chce uzyskac jakąs pomoc a nie odrazu zbesztanie moze i niepotrafie robic layów dlatego chce sie tego nauczyc i szukam wskazówek co jest źle co dobrze

KwusheR 
Kreatywny webdesigner

Program: PS CS3, Illustrator CS3, CorelDraw 9
Zaproszone osoby: 4
Nr Użytkownika: 869

GFXPoints: 1820
Piwa: 54/26
Wysłany: 2008-06-11, 20:28 

Ali, Crystal naprawdę zna się na rzeczy i radzę Ci go posłuchać. Wiadomo - nikt nie lubi krytyki, ale jest ona bardzo potrzebna.

Co ja Ci mogę poradzić.... Człowiek najlepiej uczy się na swoich błędach. Jeżeli wiesz, że coś wyszło z mody, albo nie spełnia określonych norm - nie stosuj tego więcej.

Czytanie tutoriali - owszem pomaga, ale pamiętaj, że tutoriale pisane są także przez początkujących "Webdesignerów", radzę Ci więc popatrzeć "jak to robią inni".

Ali 

Wysłany: 2008-06-11, 20:53 

Crystal widzisz jednak można pomóc dzięki. Uniosłem sie nie z powodu ze skrytykowałeś tylko dlatego ze napisałeś ze do bani i tyle właśnie chodziło mi on napisane co jest źle a co dobrze to jest mój może 4 lay w życiu i cały czas się uczę dlatego szukam właśnie ludzi którzy mi doradzą nad czym powiniennem popracować

menfiz 

Nr Użytkownika: 3147

GFXPoints: 22
Piwa: 2/1
Wysłany: 2008-06-13, 20:36 

Cytat:
No to sie po prostu spałuj i nie rób czegoś, czego nie potrafisz.

Crystal, czy Cristal jak cie tam zwą, strasznie mnie drażnisz czymś takim jak za bardzo konkretnie nie wyjaśnisz co powinno się zmienić w layu, tylko jedziesz po kimś tak że by już nigdy laya nie zrobił. To jest forum na którym mamy sobie pomagać a nie zniechęcać do robienia prac. Oczywiście krytyka jest wskazana, bo przecież bez krytyki nie możliwa by była ocena, ale nie takie coś jak ty robisz... :err:

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
krisu

Żuri 

Nr Użytkownika: 4726

GFXPoints: 3
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-08-16, 13:39 

Bardoz estetyczny lay, domyślam się że korzystałeś ze znanego wideo tutoriala no i bardzo dobrze :) . Pomimu paru niedociągnięć jest ok .

Pozdrawiam

P.S Następny razem opiszcie dokladnie jego blędy a nie walicie ogolami, polowa z odpowiadajacych nawet by takiego czegos nie potrafila zrobic.

Enigmusek 
Kto mi zrobi dobrze? :)

Nr Użytkownika: 364

GFXPoints: 246
Piwa: 3/5
Wysłany: 2008-08-19, 12:57 

Polotu i stylu w tym mało. I logotyp i menu niezbyt ci wyszły. Zagospodarowanie jak na portfolio stronę zbyt rozlazłe, wypadałoby to ścieśnić bardziej, a całe newsy
dać na podstrony. Menu na galerię także nie za bardzo, zbyt przypomina to główne, mogą się mylić jednakowoż i mieszać. Typo jak typo, trochę większe odstępy między wierszami bym dał w newsach.

.gfr 

Nr Użytkownika: 4766

GFXPoints: 87
Wysłany: 2008-08-19, 13:54 

widać, że z tutoriala ;) ale efekt niż w tucie gorszy
pomarańcz mogłeś dać ciemniejszą, ta teraz taka oczojebna
do góry te świetliki nie wyglądają za dobrze, i w przycisku "dodaj do ulbionych" za długi napis ;) wystarczyło samo "ulubione"czy coś takiego
w headerze te przejscie do panelu logowania niepotrzebne i nieudane
w textboxach do panelu logowania glow ma za duże opacity
po stronie panelu te białe brushe ochydnie wyglądają ;)
w menu górnym po chja brałeś czarny kolor w gradiencie? i czarna czcionka z obrysem białym nie wygląda ładnie. Menu wystające ze środka trochę dziwnie wygląda, mogłeś dać albo na całą szerokość loga, albo zrobić menu nachodzące na logo.
Pod menu ta biała kreska ssie, mogłeś dać jakąś w odcieniach szarości
W tych panelach "online" itp. nagłówki ochydne, czcionka za duża i ten biały kolor nie pasuje
Czcionka w treści paneli, jak i na całej stronie za mała
W Menu bocznym nagłówek ssie, a szczególnie ta czarna czcionka i ten pomarańczowy oczojebny kolor ;] Zakończenie menu ni z gruchy, ni z pietruchy jaśniejsze i nieudanie zaokrąglone
W głównym ciele strony, na chja obrys tła do nagłowka ?
W stopce, elipsa nieudana, ta czarna czcionka ssie (dałbym białą zamiast niej ;) ) i ten dopisek "strona wykonana z pomocą tuta" (dopiero teraz go zauwazylem xD ) z obrysem ie pasuje ;)
Ja tu nie widze małej pomocy, tylko trochę dużą, większość jest jak w tucie, może tylko kolorystyke gdzieniegdzie zmieniłeś i kształt stopki xd

EDIT:
Mój najdłuższy post w życiu! xD

Odpowiedz do tematu