Witaj Gościu! Aby otrzymać PEŁNY DOSTĘP do najlepszych tutoriali oraz dodatków, zarejestruj się!
Zasoby dostępne po
rejestracji:
* darmowe TUTORIALE
* konkursy, bitwy organizowane przez forum
* darmowe STOCKI/RENDERY/BRUSHE/PLIKI
PSD i wszystko, czego potrzebujesz
Witamy na forum
GrafArt.org - Polish Graphic Board, najbardziej przyjazne oraz pozytywnie
zaskakujące talentem graficznym miejsce w polskim Internecie. Aby móc
przeglądać naszą sekcję z tutorialami (ponad 921 tutoriali podzielonych
pod kątem doświadczenia w grafice) oraz centrum niezbędnych dodatków i
aplikacji, zarejestruj się.
To całkiem DARMOWY proces. Podajesz minimum informacji.
Dołącz do nas. Nie będziesz tego żałował. Gwarantujemy!
Czeka na Ciebie przyjazna załoga, słynąca z pomocy każdemu bez względu na
poziom jego umiejętności. Masz również możliwość zamieszczania swoich prac
i poddawania ich wnikliwej analizie, a także bycia częścią rozwijającego
się społeczeństwa najlepszych grafików! Twoje prace graficzne będą
oceniane przez profesjonalistów.
Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z
rejestracją na forum lub z Twoim loginem, prosimy o KONTAKT
Mogłeś się bardziej postarać. Przede wszystkim w oczy rzuca się brak loga. Forum bez loga to jak żołnierz bez karabinu! Główne przyciski są za duże, glow za nimi i ten niebieski w pierwszych literach kompletnie nie pasują. Bloki oprawić mogłeś w jakieś ramki, tak wyglądają brzydko. Na pasku z szukajką widać wycięte białe pole - a takie coś jest niedopuszczalne, unikaj następnym razem takich ofiar przesuwania warstw. Kategorie for mogłeś zapełnić. Aha, zawsze używaj czcionki na ustawieniu wygładzania none, to jest bardzo ważne. Zresztą sama czcionka w statystykach jest za duża. Stopka do zmiany.
CreativeUser: AOK; PIWO + 6 GFX.
Ostatnio zmieniony przez CreativeUser 2010-07-06, 11:28, w całości zmieniany 1 raz
Dałeś jakiś obrazek z CS i tylo, user który wchodzi na stronę musi wiedzieć gdzie jest, a jego wita obrazek z jakiejś gry.
Panel logowania wstawiony bez pomysłu i smaku.Przycisk OK jest za duży i nie widoczny.
Menu jest za bardzo w lewo, bo nie widać krawędzi buttona home.
Brzydki i niepotrzebny outer glow, oraz Pierwsza litera z innego koloru. To nie jest ładne ;p
Brakuje hovera. Nie rozumiem też, po co pod spodem jest jeszcze jedno menu?
Według mnie wyszukiwarka na forum powinna być pod osobnym linkiem;)
Nie wiem czemu nie wypełniłeś forum treścią, przecież jest to bardzo ważne aby pokazać jaką się ma myśl na rozmieszczenie danych elementów forum.
NAJWAŻNIEJSZE: nie wygładzaj fontów w contencie, bo po zakodowaniu tekst z projektu nie będzie wyglądał tak samo jak na zakodowanej wersji.
W statystykach przydały by się jakieś ikonki ilustrujące dany dział statystyk itp.
W shoutboxie już wygładziłeś tekst, to ciekawe ;p
Stopka to porażka, po pierwsze nie pasuje kolorystycznie do strony,
po drugie, znów font jest wygładzony.
Wejdź na galerie najlepszych webdesignerów na naszym forum, lub na deviantart i zobacz jak oni projektują
CreativeUser: AOK; PIWO + 14 GFX.
Ostatnio zmieniony przez CreativeUser 2010-07-06, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
1h projekt? Przecież to nie możliwe Mi tyle schodzi znalezienie odpowiedniej palety kolorów do mojej strony ;p Zapamiętaj, że 1h to za mało żeby cokolwiek zrobić
A więc zaczynamy:
Tło strasznie brzydkie, dałeś jakby nawet 2 rodzaje tego pergaminu. A pod portfolio to nie pasuje, takie tło było by dobre pod jakieś antyki czy coś. W twoim przypadku dał bym jakiś pattern lub gradiencik.
logo, to nawet nie jest logo bo dałeś tekst z słitaśnym fontem i z kolorem na przemian.
To nie profesjonalne. Na logo zawsze składa się logotypo i sygnet.
Nie wiem po co przy menu jest ta ikonka, do niczego nie nawiązuje ani nic nie znaczy
Tekst: "O mnie" jest wygładzony a, Projekty i konktakt nie ;p Tak nie może być, trochę samozaparcia Następny błąd to kolorowanie pierwszej litery w słowie, uświadomię Cie że to nie jest fajne.
Potem dałeś zdjęcie projektu ze strzałkami, rozumiem że będą tam pokazywane pracę?
Ale ja widząc takie coś to nie wiem o co chodzi ;p
mogłeś to nazwać ostatnie projekty czy coś.
Nawaliłeś 5 linijek tekstu pogrubionego i nie wiem do czego to jest, czy do projektu czy do czegoś innego ;p Następna rzecz, pogrubiasz rzeczy które są ważne, które chcesz aby użytkownik zobaczył na początku. Nie możesz pogrubiać paru zdań bo to nie fajne.
Niżej dałeś kontakt po prawej a po lewej nic ;p Musisz zapełnić layout bo stworzy się nie potrzebny chaos na nim. Font za duży w kontakcie i ikonka także.
Nie wiem po co dałeś do stopki tą ikonkę "x" przecież ona nic nie wnosi do stopki, ani nic nie oznacza;p
Wyśrodkowane menu to nie jest dobry pomysł, najlepiej jakbyś wyrównał je do prawej, a po lewej dał jakieś logo. W menu przydał by się jakiś hover, oraz możesz wygładzić tekst, bo i tak będzie zapisywany jako grafika.
Top strasznie nie przemyślany i pusty, dałeś 2 foty i tekst który w połowie jest wygładzony a w połowie nie ;p Wiesz co to jest wygładzanie fontów ?
Napisy "Kontakt" i "Witamy na.." są dużo za duże i odwracają wzrok od treści głównej strony.
W głównej treści strony stosuj fonty zainstalowane w gdyż, nie wszyscy mają fikuśne fonty zainstalowane na stronie.
Tekst główny nie może być wygładzony bo, po zakodowaniu tekst będzie wyglądał inaczej niż na projekcie.
A i jeszcze zapomniałem o kolorkach, strona czarno biała to nie jest dobry pomysł. Trzeba być na prawdę dobrym grafikiem aby zrobić stronę w takich barwach, dlatego polecam Ci korzystać z gotowych palet kolorów np. colorlovers lub adobe kuler.
CreativeUser: AOK; PIWO + 33 GFX
Ostatnio zmieniony przez CreativeUser 2010-07-10, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Znowu godzine ;p ?? W 1h nigdy nic nie zrobisz, po skończonej pracy, zostaw ją na kilka godzin i potem oceń ją na surowo, obiektywnie. Wtedy będziesz zmieniał to co Ci się w layu nie podoba
Font w topie do wymiany, w ogóle nie pasuje do tematyki Counter-Strike. To samo z kolorystyką. Ja Tobie już chyba pisałem że kolorowanie pierwszych liter w słowach nie jest ani modne ani fajne ;d
Ten czerwony border, jarzy po oczach i źle wygląda z tym niebieskim buttonem w panelu logowania. Dodatkowo, ten panel zasłania jedną z postaci, a to brzydko wygląda;p
W menu font znów za duży i nie dopasowany, staraj się w menu stosować jakieś nie standardowe fonty, wtedy będą przyciągać wzrok userów. Dodatkowo dawaj hovery w menu
Dział sponsorzy bym zmniejszył, bo na górze i dole są za duże marginesy.
Nazwy działów bym wyrównał do lewej i wygładził.
Font w contencie zmienił bym na Tahome 11px, ładniej by wyglądała.
Ten rózówy w nazwach tematów zmienił bym na czerwony.
W statystykach to samo co w sponsorach, za duże marginesy są
Legendę ikonek nie dawał bym w statystykach tylko pod nimi wtedy ładniej by się prezentowały i były bardziej widoczne
Stopka sympatyczna
CreativeUser: AOK; PIWO + 15 GFX.
Ostatnio zmieniony przez CreativeUser 2010-07-10, 20:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.