No więc. Zacznijmy od plusów:
+ Kolorki - fajnie się komponują
+ Ładny font w topie
+ Minimalizm
Minusów jest niestety trochę więcej.
- Największą wadą jest to, że nijak pasuje do strony z tutorialami. Wiem coś o tym (;P)
- Trochę za duże elementy typu menu, oraz nagłówki poszczególnych boxów - "News", "Links" itp.
- Kolorystyka jest ok, ale pamiętaj - dwa kolory podstawowe i jeden uzupełniający - w ten sposób strona nie będzie smętna
- Ta ramka całego szablonu - w ogóle mi nie pasuje. Dwa/trzy lata temu - tak, ale nie dzisiaj w czasach WEB 2.0 i 4 RP
- Staraj się uzupełniać szablon tekstem. Nie zostawiaj pustego miejsca bo można się tylko domyślać co tam chciałem zamieścić a widzimy tylko to co Ci się nie udało. Pokazuj swoje prace z jak najlepszej strony
- to "i" w topie za bardzo przedłużyłeś. Między właściwym szablonem a napisem w topie jest za duża luka.
- Shoutbox - za prosty. Dodaj paski w różnych kolorach np. Stuai says: będzie na pasku jasnym, a Peace says: na ciemniejszym i tak na zmianę. Ożywi to shoutboxa i sprawi, że nie będzie aż tak prosty.
Wnioski - masz dobre wyczucie kolorów, znasz pojęcie minimalizmu i się tego trzymasz. Brawo. Musisz jeszcze pamiętać by dbać o szczegóły bo to tam diabeł siedzi i to one przykuwają oko!
Dziękuję.