|
|
| Autor |
Wiadomość |
janoz5
Loqqafoka!

Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 173 Piwa: 22/26 Skąd: Kępno, WLKP
GFXPoints: 270
Status: Offline
|
|
|
|
 |
matias
GA magazine Korektor.

GFXPoints: 1894
|
Wysłany: 2009-07-04, 16:00
|
|
|
|
|
Menu odpada - te kształty nie pasują.
Użyłeś zbyt wielu kolorów, przez to nie wiadomo na czym skupić uwagę.
Ciemna czcionka na ciemnym tle - ciężko się czyta.
Brak sensownego logotypu dość mocno odrzuca.
Jak dla mnie lay odpada. Nie ma ładu ani składu, nic się ze sobą nie komponuje... |

Gifty:
EmbranceGFX | kubpel |
Mateusz Koziorowski Portfolio
|
|
|
|
 |
Panthere_Noire
Web designerka

Program: Adobe Photoshop CS4
Wiek: 18 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 3051 Piwa: 655/651 Skąd: Kraków
GFXPoints: 5847
|
Wysłany: 2009-07-04, 16:01
|
|
Deviantart: http://pantherenoire92.deviantart.com Digart: http://pantherenoire.pl |
|
Jednak nie do końca dobrze dobrane kolory. Wszystko za ostre, zbyt ze sobą kontrastują, a niektóre odcienie wręcz nie pasują. Popraw kolorystykę. Jeśli dobierasz wg schematu, to pamiętaj, by nie kopiować ich dokładnie. Patrzysz i widzisz jakie ze sobą pasują, ale Ty się baw odcieniami, tonuj gradientami itp.
Top trochę nie wyszedł. Jednak nazwa firmy powinna być na górze, jak najbardziej widoczna, a nie dopiero w boxie niżej, ukryta praktycznie. Menu nie pasuje w ogóle do klimatu strony, zbyt kanciaste, niedopracowane.
Box pod menu ciekawie zacząłeś, jednak wykończenia brak. Pobaw się jeszcze efektami, popracuj nad kolorystyką.
Box kontaktowy okropny, źle rozmieszczone elementy w nim. Newsletter tak samo kiepsko rozplanowany. W contencie nijak nie pasuje czarna czcionka. Poza tym ogółem za duże przestrzenie między boxami. |

|
|
|
|
 |
samborek
Prof.S.Jonalista

Gold Member: Webdesign
Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 1608 Piwa: 324/206 Skąd: w was tyle agresji ?
GFXPoints: 5685
Status: Online
|
Wysłany: 2009-07-04, 16:26
|
|
|
|
|
janoz5, nie jest źle, idziesz w dobrą strona praktycznie
Z tego wszystkiego najlepszy jest top, jego kolory najbardziej mi się z budownictwem kojarzą, a wszelka inna kolorystyka to jego odcienie, więc popełniłeś błąd
Powinieneś zastosować 3 kolory najlepiej.
Poleciłby Ci dać trochę białego tam gdzie masz treść wtedy ciemne nagłówki, więcej obrazków i mniej tekstu zdecydowanie.
Menu lipne, w ogóle jakikolwiek brak formy tego , przydałyby się jakieś normalne przyciski, już lepiej by wyglądało z cegiełkami itd. po prostu trzeba umieć połączyć nowoczesność z jakimiś elementami jak zdjęcia w menu
Do poprawienia również marginesy, za małe odstępy od krawędzi paneli np. nagłówków są bardzo istotne , zadbaj o to by było pomiędzy nimi trochę miejsca. |

samborek rich man |
|
|
|
 |
bb.proj3ct

Wiek: 20 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 119 Piwa: 48/2 Skąd: Przemyśl
GFXPoints: 300
|
Wysłany: 2009-07-04, 20:25
|
|
|
|
|
Brak logotypu i pustka u góry. Kształty otaczające odsyłacze do pod stron są brzydkie. Użyłeś wyrazistych kolorów.
Coś jest w tym projekcie ale musisz jeszcze nad nim popracować |
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
|
|
|
 |
samborek
Prof.S.Jonalista

|
Wysłany: 2009-07-05, 22:08
|
|
|
|
|
janoz5, poprawiłeś menu co prawda , wiele więcej nie widzę co poprawiłoby wygląd , dalej to trochę ściśnięte jeden kolor który nie jest przełamany, za dużo tekstu i kiepsko czytelny zmieńże to tło w treści na całkiem inny kolor |

samborek rich man |
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
|
|
|
 |
samborek
Prof.S.Jonalista

|
Wysłany: 2009-07-05, 22:14
|
|
|
|
|
janoz5, to moje niedorozwinięte słowotwórstwo
Chodzi o to że cały czas jest jeden kolor z jego odcieniami i nie zastosowałeś czegoś co by odwróciło jakoś uwagę od tej jednolitości, przełamał ją jakimś kontrastem, różniących się kolorem paneli itd |

samborek rich man |
|
|
|
 |
Panthere_Noire
Web designerka

|
Wysłany: 2009-07-05, 22:24
|
|
Deviantart: http://pantherenoire92.deviantart.com Digart: http://pantherenoire.pl |
|
No, dużo lepiej jest z innym menu.
Ale po kolei. Fajnie, że pokusiłeś się o logo, ale nie wyszło jak logo. Te ikonki domów w ogóle nie pasują. Menu lepsze, ale za duże odstępy między buttonami.
Kolory w contecie wcale nie lepsze, za ostre są teraz. Czarny na nich prezentuje się beznadziejnie. Typografia dalej nieładna, nie kombinujesz w ogóle z interlinią, rozmiarami. Z niczym. |

|
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
Wysłany: 2009-07-05, 22:32
|
|
Deviantart: http://janoz5.deviantart.com/ |
|
To postaram się jutro coś przełamać... . Zmienię te odstępy w menu, logo i typo i z kolorkami pokombinuje
Miłej nocy (dla tych co wcześnie idą spać) |
|
|
|
 |
rsx1988

GFXPoints: 9
|
Wysłany: 2009-07-05, 22:38
|
|
|
|
|
| Jeśli zbliżył byś do siebie buttony wyglądało by to o wiele lepiej. Logo, o ile to jest logo nie pasuje (niedopracowane itp.) Brązowe pola nie za ciekawie wyglądają. Ten mężczyzna też mi nie pasuje - mogło by go nie być. |

Come into my dream, let me show you where i´ve been... |
|
|
|
 |
Philip
Lubie placki :)

Wiek: 14 Dołączył: 05 Lut 2009 Posty: 504 Piwa: 57/94 Skąd: Łódź
GFXPoints: 2887
|
Wysłany: 2009-07-06, 01:09
|
|
|
|
|
Kolorki za bardzo swieca po oczach, w topie pustka, w dolnej części projektu juz zrąbałeś typo... na górze była ładna interlinia, czemu na dole jest tak ściśnięty ten tekst? Do tego kolor tła mi się nie podoba za bardzo |

Moje galerie:
Wygrałem: ------------------------------------------------------------------------ |
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
Wysłany: 2009-07-06, 09:35
|
|
|
Jeszcze jedno pytanko, ile będą kosztowały stocki z istockphoto.com bez tego obrazka w realizacjach?
na ich stronie jest cennik ale nie za bardzo umiem się nim posłużyć |
|
|
|
 |
samborek
Prof.S.Jonalista

|
Wysłany: 2009-07-06, 09:53
|
|
|
|
|
janoz5, CO tu jest do umienia ?
Masz tam kup punkty kredytowe po zalogowaniu http://jezykpolski.istock...tock-photos.php
pisze że jeden kredyt 0,90 centów a przy fotografiach masz podane rozmiary i wymagane punkty kredytowe do zakupu.
Z Twoimi rozmiarami to w 20zł się zmieścisz pewnie. |

samborek rich man |
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
Wysłany: 2009-08-17, 18:38
|
|
|
Layout jakiś taki niedokończony. Nie będę go poprawiał bo stwierdziłem że jest jakiś taki "nie życiowy". Wolę zrobić nowy,oryginalny,przejrzysty i prosty. Daję ten po to abyście powiedzieli mi co wyszło najgorzej.
 |
|
|
|
 |
Panthere_Noire
Web designerka

|
Wysłany: 2009-08-18, 08:18
|
|
|
Nooo, bardzo fajnie, że chciałeś się pobawić kolorami, jednak całość zbyt wali po oczach. Proponuję stonować niektóre kolory gradientami odpowiednio, bo teraz ciężko się czyta.
Top w miarę ciekawy, choć trochę za mało miejsca na stock zrobione przez te boxy, mimo tego, że tyle nie potrzebują. Logowanie z prawej niepotrzebnie jest w osobnym boxie, dziwnie to wygląda.
Pomyśl nad lepszą stopką i ciut mniejszymi odległościami w contencie. |

|
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
|
|
|
 |
fryon

GFXPoints: 576
|
Wysłany: 2009-11-24, 00:57
|
|
|
|
|
Siema, twoją galerie zobaczyłem dziś 1 raz po długiej nieobecności na forum, gdyż zostałem zasypany zleceniami. Ok ale przejdźmy do sedna
Między pierwszym a ostatnim projektem jest dosyć duża zmiana oczywiście na lepsze. Ale to jeszcze nie jest to. Musisz popracować nad kolorami. Moim zdaniem te layouty są zbyt jednolite, możesz zrobić jakieś feedsy które urozmaicą go. Źle nie jest. |

Because be it cheapest is little to!
 |
|
|
|
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
Wysłany: 2009-12-28, 14:57
|
|
|
Tytuł: Jasionek.net
Komentarz: Mieszane uczucia co do tego projektu. Nie rozplanowałem za dobrze całego projektu i może dlatego "dół" jest ściśnięty. Kolejnym razem zrobię coś w podobnym układzie, tylko że bardziej wszystko przemyślę, lepiej rozmieszczę.
IMG:  |
|
|
|
 |
ewa

Wiek: 16 Dołączyła: 13 Gru 2009 Posty: 161 Piwa: 26/11 Skąd: okolice Elbląga
GFXPoints: 459
|
Wysłany: 2009-12-28, 16:25
|
|
|
|
|
Top mi się podoba. Co prawda możesz mieć problem z zakodowaniem, by dobrze się lay prezentował również w bardzo dużych rozdzielczościach, ale wygląda nieźle.
Typografia. Osobiście nie lubię czcionek szeryfowych - o wiele ładniej i czytelniej byłoby gdybyś użył verdany czy tahomy. Poza tym zbyt małe odstępy pomiędzy wierszami, tekst jest zbyt zbity.
Użyłeś zieleni w logu, na Twoim miejscu jakoś bym bardziej pokombinowała z kolorami, bo jest dośc monotonnie. Np zielona stopka czy coś takiego.
Te białe boxy mi się nie podobają. Może gdybyś zmienił czcionki wyglądało by to lepiej, nie potrafię sprecyzować co mi tu nie pasuje.
Buttony tam gdzie masz newssettler są nudne, dopisz się mogłoby być zielone |

|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): janoz5 |
 |
janoz5
Loqqafoka!

|
Wysłany: 2009-12-28, 21:56
|
|
|
Jeszcze małe usprawiedliwienie co do kolorów, gdy np. fontów nie widać na kolorze, to nie jest do końca to moja bezmyślność, bo mam rozkalibrowany monitor, nie umiem go skalibrować porządnie, ale staram się mniej więcej wyczuwać jakie są prawidłowe kolory.
Poprawka:
POPRAWIONE! |
| Ostatnio zmieniony przez janoz5 2009-12-29, 11:51, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Jolievin

Wiek: 21 Dołączyła: 22 Gru 2009 Posty: 106 Piwa: 33/3 Skąd: z housa
GFXPoints: 423
|
Wysłany: 2009-12-28, 22:09
|
|
|
|
|
Lepiej dobrze ze pozbyłeś się tych okropnych białych boxow i zamieniłeś je na coś takiego
ale dol
jezu jak mi to wali po oczach masakra
ok
rozumiem chciałeś nawiązać zielenią w napisie ale błagam zmień ja trochę bo strasznie razi
ładnie ci to wyszło ale trochę kurde no nie pasuje na stronę lotniska tzn wszystko ok ale ta strona nie jest funkcjonalna
powinna na gorze być szybka wyszukiwarka lotów a nie zwykła szukajka menu tez powinno być na gorze albo gdzieś z boku bo ludziom nie chce się szukać zjeżdżać na dol niektórzy naprawdę są troszkę zacofani i nie umieją się obchodzić z internetem
no i oczywiscie zabrakło mi podstrony z mapa dojazdu
ja wiem ze jestem być może czepialska
ale to tak na przyszłość jak już naprawdę będziesz projektował stronę dla lotniska |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): janoz5 |
 |
ewa

Wiek: 16 Dołączyła: 13 Gru 2009 Posty: 161 Piwa: 26/11 Skąd: okolice Elbląga
GFXPoints: 459
|
Wysłany: 2009-12-28, 22:17
|
|
|
|
|
Delikatna zieleń byłaby lepsza wali po oczach potwierdzam
Dalej mam zastrzeżenia to czcionki szeryfowej, spróbowałeś chociaż jakby wyglądała np verdana? |

|
|
|
|
 |
|
|