tak tylko nieśmiało chciałem spytać ponieważ jest to 2 layout wykonany przeze mnie. W założeniu ma być prosty i jest to galeria fotograficzna. Na screenie strona główna.
Pierwsze wrażenie: wygląda jak stary, popsuty telewizor...
Jak w założeniu rzeczywiście jest bardzo proste Wgl ten pattern psuje całe wrażenie, nie używa się go nigdy w takich ilościach ... Dalej to widze jakieś 4 tabelki (top, menu, content, news)... Ogólnie projekt słabo przemyślany, czcinka w menu jest ledwo widoczna, top mało atrakcyjny, a typografia żałosna ; ) Wątpie, że wgl ktoś się tutaj czegoś doczyta ...
Szczerze... Widzisz w ogóle coś tam? Bo ja nie ;p
Wszytko szare, ponure i na dodatek niewidoczne, a do tego walnąłeś tam jakiś zupełnie niepasujący kolorowy obrazek.
Dobrego porównania użył Owsian, layout wygląda jak stary telewizor. Bardzo ciężko się go ogląda. Wszystko jest zbyt ciemne,ponure. Obrazek zupełnie nie pasuje do reszty. Ćwicz
Pierwsze co się rzuca w oczy to kolory - są nudne, smutne przez co cały layout jest bez życia, przygnębiający i nie chce się więcej na niego patrzeć. Używaj kolorów jaśniejszych, żywszych kolorów np. takich jak na zdjęciach które wyglądają z tego wszystkiego najlepiej.
Topografia - ufff... ciężko się to wszytko czyta, kolor czcionki jest za ciemny, tło też, podobnie w menu - czemu to wszystko takie ciemne ?
Pattern w tle niepotrzebny i te napisy tez - lepiej zrobić jednolite tło, lub jakiś gradient, albo chociaż ten pattern dać słabo widoczny.
Co do wyglądu layoutu - parę kwadratów z ramką nie postarałeś się za bardzo o ciekawy wygląd. Rób więcej zaokrągleń, stosuj gradienty, efekty odbicia , żywe kolory i czytelne napisy. Polecam też przeczytać TO
dzięki za ocenę. Oczywiście z uwagą przeczytałem to co mi poradziłeś i z jeszcze większym zapałem zabiorę się za przerobienie tego co tu pokazałem . Jednak co do tego linku to tak właściwie nie do końca chyba zrozumiałem co chciałeś mi przekazać. Rozumiem - komunikacja z użytkownikiem ale właściwie po co skoro osoba ta ma obejrzeć moje zdjęcia. Co jeszcze mogłaby zrobić ?. To nie ma być serwis fotograficzny z wielką ilością danych i możliwością "zobacz-kup!" lecz przystępna i prosta strona ze zdjęciami. Jeżeli ktoś będzie chciał się ze mną skontaktować to zapewne to zrobi. Może źle myśle ale taki mam zamysł co do tego projektu.
Puchacz, chodziło o to byś skupił się na tym co pisze tam o grafice - czyli korzystanie z gradientów, robienie zaokrągleń itd.
To samo mógłbym powiedzieć co do ostatniej Prostota to mało powiedziane ehhh...
Nudne kolory, niepotrzebny pattern - chodzi mi o te paski skośne, za mały obrazek w stosunku do ilości tekstu = nie pisz takimi pogrubionymi literami. Dawaj więcej gradientów, rozjaśnień, zaokrągleń - bo jest pusto i kanciasto co jest okropne Staraj się używać więcej kolorów, urozmaicać jakoś layout. Menu podobnie - nudne, puste nic tam nie ma
Wiem że chaotycznie i nie powiedziałem nic konkretnego, ale myślę że wiesz o co mi chodzi.
Poprzeglądaj strony o podobnej tematyce.
no właśnie przeglądam... i żadnych nie wiadomo jak wypasionych znaleść nie mogę. Większość z nich są proste na czym i mi zależy.
Ja nie wiem... może źle szukam ... ale nie spotkałem jeszcze takiej strony która była by naprawdę wypasiona. Może ty znasz jakąś ?. Chętnie obejrzę i spróuje coś wykombinować.
Po pierwsze, ten pattern (kreski pod kątem) jest już niemodny, więc jego na wejście bym usunął. Po za tym tło po za layoutem bym wymienił lub to co jest zmniejszył trochę krycie. Top do wymiany, zdecydowanie za prosty. Menu i newsy dałbym inną czcionką. Pracuj, jak na razie nie jest najlepiej
Praca taka sobie, widać że to dopiero poczatki ...
Kolory chyba zbyt monotonne, o patternie wspomnial jzu poprzednik, top nie wyglada najlepiej, ogolnie w projekcie jeszcze po oczach razi typografia, miedzy takstem a krawedziami strony czy tam obrazka powinienes zachowac wieksze odstepy, a praca stala by sie na pewnoi czytelniejsza i milsza dla oka ; ))
Ogolnie to zbytnio nie ma co tu oceniac, wg mnie praca zrobiona 'na odwal sie' ; )
Nastepnym razem bardziej sie przyloz a efekty beda widoczne ; )
poprawiłem (chyba) nieco kolory. Zmieniłem układ strony. Dlaczego tak pusto - ponieważ chciałbym skupić uwagę osoby oglądającej na zdjęciach a nie bajerach strony.
mnie sie nie podoba, pomysl fajny, ale wykonanie slabe, nie ma sie na czym skupic, stopki brak, top to tez w sumie nie wiadomo jak aha i te tło zupełnie nie pasuje klimatycznie do reszty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.