Rejestracja | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Layout by fuqET
Autor Wiadomość

fuqet 

Program: Photoshop
Nr Użytkownika: 1212

GFXPoints: 6
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-02, 16:01 Layout by fuqET

Witam, zapraszam wszystkich do oceniania mojego layout'u. Dodam tylko ze PS'em bawię się około 2 może 3 miesięcy z przerwami ;-) Proszę o wszelką krytykę :) Layout robiłem mniej więcej aby pasował pod System CMS Extreme-Fusion.

O to moja praca:

### Podgląd ###

Pozdrawiam, fuqET ;-)

http://fuqet.xorg.pl/sig.jpg

Postaw piwo autorowi tego posta

Peace 
Love, Peace & Extasy!

Program: Photoshop CS
Nr Użytkownika: 9

GFXPoints: 2695
Piwa: 69/13
Wysłany: 2008-01-02, 16:07 

Fajny : podoba mi się nawet :P usunąłbym tego smudga na belce z menu... fatalnie to wyszło... no i usunął aa z tekstu... :/ no i zaokrąglenie niebieskich tabel nie wyszło Ci do końca :P

fuqet 

Program: Photoshop
Nr Użytkownika: 1212

GFXPoints: 6
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-02, 16:11 

Ok, dzięki Peace za komentarz. Niedługo wrzuce lay bez tego smudge i postaram się poprawić wszystko to co Wam się nie będzie podobać :-P .

http://fuqet.xorg.pl/sig.jpg

Owsian 

Program: Photoshop 9.0 CS2
Zaproszone osoby: 1
Nr Użytkownika: 1359

GFXPoints: 616
Piwa: 5/4
Wysłany: 2008-01-03, 21:18 

Na poczatek, niezły....

Jak juz mowil Peace, smudge nie pasuje... a ja dodam ze nie podobaja mi sie czcionki w newsach i poszarpane zaokrąglenia w stopce i menu bocznych :P

pzdr* Owsian

Maniakst 

Program: Cs2 9.02
Nr Użytkownika: 1033

GFXPoints: 8
Wysłany: 2008-01-04, 01:55 

nie podoba mi się kolorystyka , bez urazy ale jak na 3 miechy zabawy w photoshopie to jesteś na słabym poziomie (albo to jedna z twoich gorszych prac), moja ocena 2/10
pozdro

Golas 

Program: Photoshop CS2 / CS3 Illustrator Corel - [EN]
Nr Użytkownika: 1442

GFXPoints: 21
Wysłany: 2008-01-04, 05:27 

A co to za różnica ile się siedzi? Możesz kilkanaście dni posiedzieć nauczyć się kilku efektów wykorzystania potrzebnych narzędzi i stworzysz niejedno 'wiekopomne' dzieło, a z drugiej strony możesz dwa trzy lata siedzieć po kilka godzin dziennie i nic Ci z tego nie wyjdzie. Jeśli ktoś jest beztalencie to jest beztalencie i mega skill mu nie pomoże jeśli nie będzie miał choć minimalnego zmysłu artystycznego czy choć krzty kreatywności :| Nie mówię oczywiście, że taki jest fuqet ;)

Koniec OT - A co do pracy:

Literówki:
- ' Krótki opis TWOJE strony! ' - lewy górny róg
- ' Strona GLOWNA ' - Nawigacja (menu górne[belka] i dolne)
- ' Zapomniałeś HASŁO ' - panel logowania - tutaj to nie błąd ortograficzny, a stylistyczny. Zobacz nawet na wp.pl czy o2.pl , że w panelu logowania masz HASŁA a nie HASŁO

Rozmieszczenie / design
- za szerokie boxy nawigacyjne i [panel] logowania (40-75px mniej i by to miało sens z taką małą czcionką)
- blur / outer glow czcionek - IMHO porażka totalna, o tyle o ile mogę zrozumieć outer glow na napisach w menu na górnej belce nawigacyjnej bo tutaj nawet pasuje to już w boxach nawigacyjnych nie pojmuję PO CO ONE SĄ... Oo
- wyłącz wygładzanie czcionek w contencie i boxach nawigacyjnym i [panelu] logowania
- smudge na belce nawigacyjnej - porażka, nie wiem co zamierzałeś tym zyskać, nic dobrego z tego nie wyszło
- kolorystyka - jakoś za jasno to widzi mi się... białe literki w boxie nawigacyjnym zlewają się z tłem, niewygodnie się to czyta i po pewnym czasie moje oczy wołały o zlitowanie się - to się potocznie nazywa "oczojebność"
- logotyp + tekst - tutaj IMHO również niepotrzebne blur/outer glow - za bardzo się rozmywa, do tego LOGO to przecież znak firmowy, który ma zapaść w pamięć :)

Inne
- przez całą pracę 'leci' jakiś pattern, podejrzewam, że nałożyłeś go na samym końcu chcąc dodać jakiś ciekawy efekt, nie wiem :) IMHO ciekawiej by to wyglądało gdyby był bardziej widoczny lecz przebiegał tylko i wyłącznie jak tło strony, bez widoczności w contencie i boxach
- gradient w boxie z logo delikatnie rozjaśnia je i ciekawie wygląda - prosto, a ładnie
- ciekawe ułożenie poszczególnych boxów (choć menu i panel logowania mogły być jednak węższe)

No... powiedziałem co na duszy leży :)
fuqet, przed Tobą droga wyboista i kręta, ale możliwa do przejścia, pojęcie masz, zapał będziesz raz miał raz nie, każdy podejrzewam ma lepsze i gorsze okresy :) no i jeszcze wola nauki i doskonalenia skilla oraz na początku skorzystania z jakiegoś color pickera np: http://wellstyled.com/too...2/index-en.html no i ćwiczenia ćwiczenia ćwiczenia, a wtedy będzie z Ciebie 'ludź' ;)

Konsurk 

Program: Adobe Photoshop CS3 PL
Nr Użytkownika: 1460

GFXPoints: 35
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 23:26 

Smudge na końcach menu poziomego kompletnie nie pasuje i psuje przez to layout'a..
Ta czcionka na logu i w menu poziomym i pionowym jak dla mnie jest brzydka i po prostu mi jakoś nie pasuje i sądze, że gdybyś ją zmienił (np w menu poziomym centhury gothic a w menu pionowym tahoma bold rozmiar 11 i w zawartości strony tahoma 11 regular)..

Ogółem nie jest aż tak źle ale jak dla mnie ten layout jest za pusty.. Jak wchodze na strone to musze widzieć coś co przyciągnie moją uwagę i musi być to coś co oddaje dobry klimat a w tym projekcie graficznym czegoś takiego nie ma (a tak dużo nie brakuje by było..)

Hmm może ocenie w skali 1 do 10 więc:

4-/10

http://e-executive.eu/polish.PNG

Last

http://e-executive.eu/mechanic.PNG

Jestem panem swojego losu

Odpowiedz do tematu