A co to za różnica ile się siedzi? Możesz kilkanaście dni posiedzieć nauczyć się kilku efektów wykorzystania potrzebnych narzędzi i stworzysz niejedno 'wiekopomne' dzieło, a z drugiej strony możesz dwa trzy lata siedzieć po kilka godzin dziennie i nic Ci z tego nie wyjdzie. Jeśli ktoś jest beztalencie to jest beztalencie i mega skill mu nie pomoże jeśli nie będzie miał choć minimalnego zmysłu artystycznego czy choć krzty kreatywności :| Nie mówię oczywiście, że taki jest fuqet
Koniec OT - A co do pracy:
Literówki:
- ' Krótki opis TWOJE strony! ' - lewy górny róg
- ' Strona GLOWNA ' - Nawigacja (menu górne[belka] i dolne)
- ' Zapomniałeś HASŁO ' - panel logowania - tutaj to nie błąd ortograficzny, a stylistyczny. Zobacz nawet na wp.pl czy o2.pl , że w panelu logowania masz
HASŁA a nie
HASŁO
Rozmieszczenie / design
- za szerokie boxy nawigacyjne i [panel] logowania (40-75px mniej i by to miało sens z taką małą czcionką)
- blur / outer glow czcionek - IMHO porażka totalna, o tyle o ile mogę zrozumieć outer glow na napisach w menu na górnej belce nawigacyjnej bo tutaj nawet pasuje to już w boxach nawigacyjnych nie pojmuję PO CO ONE SĄ... Oo
- wyłącz wygładzanie czcionek w contencie i boxach nawigacyjnym i [panelu] logowania
- smudge na belce nawigacyjnej - porażka, nie wiem co zamierzałeś tym zyskać, nic dobrego z tego nie wyszło
- kolorystyka - jakoś za jasno to widzi mi się... białe literki w boxie nawigacyjnym zlewają się z tłem, niewygodnie się to czyta i po pewnym czasie moje oczy wołały o zlitowanie się - to się potocznie nazywa "oczojebność"
- logotyp + tekst - tutaj IMHO również niepotrzebne blur/outer glow - za bardzo się rozmywa, do tego LOGO to przecież znak firmowy, który ma zapaść w pamięć
Inne
- przez całą pracę 'leci' jakiś pattern, podejrzewam, że nałożyłeś go na samym końcu chcąc dodać jakiś ciekawy efekt, nie wiem

IMHO ciekawiej by to wyglądało gdyby był bardziej widoczny lecz przebiegał tylko i wyłącznie jak tło strony, bez widoczności w contencie i boxach
- gradient w boxie z logo delikatnie rozjaśnia je i ciekawie wygląda - prosto, a ładnie
- ciekawe ułożenie poszczególnych boxów (choć menu i panel logowania mogły być jednak węższe)
No... powiedziałem co na duszy leży
fuqet, przed Tobą droga wyboista i kręta, ale możliwa do przejścia, pojęcie masz, zapał będziesz raz miał raz nie, każdy podejrzewam ma lepsze i gorsze okresy

no i jeszcze wola nauki i doskonalenia skilla oraz na początku skorzystania z jakiegoś color pickera np:
http://wellstyled.com/too...2/index-en.html no i ćwiczenia ćwiczenia ćwiczenia, a wtedy będzie z Ciebie 'ludź'