chester, widać że jesteś początkującym. Jak na początek to nie jest najgorzej. W następnym layu lepiej dobieraj czcionki i w ogóle wszystkie elementy dobieraj tak, żeby wszystko ze sobą współgrało. Nie wiem co więcej powiedzieć na temat tego laya. Do poprawy typografia, czcionki no i ogólny wygląd. To by było na tyle, nie wiem co więcej dodać ... no nic - pracuj i czytaj tutki, a na pewno będzie lepiej.
chester, jak na pierwszy layout to nie jest źle. Podoba mi się nazwa 'Pośredniak.pl', od razu mi się z Ferdynandem Kiepskim kojarzy . No ale wracając do oceny to:
Nie dawaj nigdy żadnych blasków zewnętrznych etc. na buttony, bannery itp. bo normalnie aż płać się chce . Postaraj się nie robić takich wielkich napisów, no i dobieraj lepsze czcionki . Hmm, co tu jeszcze? Nic! Ćwicz! . Ta posada klaskacza u Rubika jeszcze aktualna ?
Jesteś jednym z lamusów.'
Digital3r, cieszę się, że kojarzy Ci się z Ferdkiem bo taki był mój pomysł, nawet jest jego myśl przewodnia się niżej znajduje co do posady to zobaczę co da się zrobić hehe
postanowiłem sprobować zrobić swoje portfolio, nie ukrywam, że czytałem wasze tutki i nawet się na nich wzorowałem, wyszło mi coś takiego niestety nie wiem dalej co tutaj można zmienić, dodać czekam na wasze rady
2.
zmień lepiej podejście - od kiedy to portfolio robi się na początku jak niewiele się umie, a prace do niego potem ? co ty chcesz umieścić w tym portfolio właściwie ? sygnaturki czy coś w tym stylu? Proponowałbym odpuścić sobie masakrowanie portfolio. Poprzeglądaj prace doświadczonych grafików/webdesignerów i ucz się od nich. Rób layouty na jakiś konkretny temat, a portfolio pozostaw jak zrobić przynajmniej 20 layoutów.
- postaci są źle wycięte i krzywo wstawione
- font użyty do adresu strony nie pasuje do reszty
- gdzie nie spojrzę tam niebieski, wiesz o tym, że można śmiało łączyć więcej niż jeden kolor i też będzie to ładnie wyglądać?
- wszystko zlewa się w jedną całość, niewiadomo gdzie jest co
- wszędzie wygładzona czcionka...
- nawigacja - strasznie wielki font, chyba nikt nie jest ślepy Zresztą nie tylko tam.
- czemu postać z wyszukiwarki nie ma głowy?
- różne grubości ramek w menu
Rendery troche poszarpane sa i nie wtopione.
Strona glowna, informacje o nas itp - czcionka za duza i krzywo poustawiane.
Caly srodek - za duza czcionka
Newsletter - krzywo i czcionka troche wystaje
Stary, popracuj nad tym, żeby wszystko współgrało. Zrób to tak, że najpierw stwórz sobie obraz laya w głowie i próbuj go przenieść do komputera, a nie kończ jak najszybciej, aby pokazać go wszystkim (znam to). Co raz lepiej, ale gradienty troszkę subtelniejsze, nie takie, żeby waliły po oczach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum