A po co ten kubełek kawy w ostatnim projekcie? Zupełnie tam nie pasuje, tak samo jak inne, wręcz podopychane na siłę ikony. Top raczej kiepski, fonty do dopracowania, zbyt duże odstępy między boxami, poza tym nienajgorzej.
Bardzo schludne portfolio, choć przy wyższych rozdzielczościach pojawia się problem czytelności (w ofercie na dole ramki tekst jest zbyt mały, a na dodatek pisany kursywą). Zapętlenie tła strony też nie wypada najlepiej. Schemat kolorów jest odpowiedni, choć dość ubogi. Martwi mnie natomiast nie najlepsza jakość ornamentów okalających galerię.
Portfolio bardzo ładne Ładne kolorki, ale tak jak powiedział Planet, są czasem problemy z czytelnością. U mnie mam 1650x1050 i trochę są problemy. Po za tym jest ładnie
Ogólnie widać, że masz skilla. Portfolio mi się podoba, chyba inspirowane tutorialem stuaiego. Co prawda te brushe i typo mi nie pasuje. Ogólnie we wszystkich projektach typografia jest słaba. Kolory nie zawsze są ciekawe, a rozwiązania mało przemyślane. Mam wrażenie, że prace robisz od niechcenia. Tyle ode mnie.
1. Siostra Nocy Hmmm chyba masz rację, tego projektu już się nie czepiam ale przy następnym postaram sie nie popełnić znowu tego błędu. Myślałem że top wyszedł fajnie, klient nie chciał mieć grupki biznesmenów i jakiegoś wykresu tylko coś bardziej fantazyjnego ale najwidoczniej jestem w błędzie.
2. Planet jak będzie chwila poprawie kursywą, zapętlenie tła natomiast chyba zostanie jakie jest. Jakość ornamentów w sensie ich kroju czy kolorystyki itp?
2. Lunsil Kilka osób pytało się wcześniej o tutorial. Nie widziałem go, inspirowałem się natomiast drewnianymi portfoliami z deviantarta. Słaba typografia to chyba bardziej wynik braku fajnych czcionek na kompie jak ich doboru. Oczywiście nie usprawiedliwia mnie to. Muszę się rozejrzeć za jakąś stroną z ciekawszymi fontami niż na dafont, może nawet jakieś płatne nie drogie . Heh fakt. Niektóre prace faktycznie powstały od niechcenia. Klienci naciskali i siedziałem na wpół śpiący i robiłem je (ale tylko nie które!).
3. Widmo Dzięki
Czekam na dalsze sugestie, po jutrze będzie już chyba najnowsza praca skończona.
Jakość ornamentów w sensie ich kroju czy kolorystyki itp?
Chodziło mi raczej o jakość jakości. Po prostu ornamenty te wydają się być nadmiernie zblurowane, nieostre. Gdyby ten szczegół poprawić na pewno wyglądałoby to wszystko schludniej.
Cytat:
Muszę się rozejrzeć za jakąś stroną z ciekawszymi fontami niż na dafont (...)
Dafont jest bardzo dobrą stroną, tylko trzeba wiedzieć czego się szuka. Niestety ogrom fontów tam umieszczanych to prace nawet nie amatorów. Nie spełniają one żadnych kryteriów poprawności. Dlatego też polecam internetowy magazyn, który od czasu do czasu prezentuje swym czytelnikom nawet pojedyncze, płatne fonty, które posiadają komercyjne licencje.
1. Usuń znak wodny, bo trudno oceniać. Ale z tego co widzę, to kolorki nizaciekawe, tło mi nie podchodzi. Nawigacja dosyć słaba, hover by sie przydał. Układ strony trochę chaotyczny. Typografia też nienajlpesza.
A tak wogóle to zrób coś z drugim linkiem, bo dałeś tą samą pracę co w 1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum