A oto przed wami kolejny skrypcik od wujka Owsian'a.
Wg mnie bardzo przydatny skrypt. Wyświetla on losową treść strony w wybranym przez nas miejscu. Od standardowych obrazków do większych kodów, na zasadzie wklejania fragmentu kodu do głównego pliku strony. Oparty na plikach *.html .
Cytat:
<?php
$ilosc = x;
while (true)
{
$losowy = rand (1, $ilosc);
if (file_exists ($losowy.'.html'))
{
include $losowy..html;
break;
}
}
?>
Legenda:
x - ilość wszystkich plików użytych do losowego wyświetlania. Czyli jak mamy 10 to wpisujemy 10 itd.
Dodatkowo pliki powinny się zaczynać od 1.html , 2.html etc.
Bardzo fajny i przydatny tut. Widziałem już kilka podobnych w sieci, ale dobrze, że na GrafArcie rozwijamy użytkowników także w webmasterce. Dzięki za tuta.
lunsil, mówiłem, że jak coś będę miał to się z wami z chęcią podzielę A przy okazji rozwinę nieco dział bo świeci pustkami kolejny raz powtórze, że jak jeszcze coś wymodzę to wam zademonstruję
<?php
require 'pliki.php';
$ilosc2=count($pliki); //Liczymy pliki
$ilosc=$ilosc2-1; //Odejmujemy 1 poniewaz z tablicy array zawsze liczymy od 0
$liczba = rand(0, $ilosc); //Losujemy pliki zawsze od 0
include $pliki[$liczba]; //wstawiamy pliki na strone
?>
I gotowe jest trochę zabawy, ale straszliwie ułatwia życie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.