|
|
| Autor |
Wiadomość |
Dynamo

Program: Corel & PS
Wiek: 21 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 115 Piwa: 1/3 Skąd: Żywiec
GFXPoints: 202
Status: Offline
|
Wysłany: 2008-08-08, 18:36 | |
|
|
|
a po co wam większe avatary? Wy verty chcecie dawać w profil? trzeba też czasem pomyśleć logicznie, co do UOTW, można włączyć jak na IPB wejdziemy.
Co do stylu to i tak mogę poczekać  mnie się ten co jest podoba także mi nie jest śpieszno ;P
A co do ustalania tematów przez BM - też jestem na nie.Jeżeli ktoś chce aby BM temat wybrał to niech pisze w temacie wyzwania, a tak nie ma sensu.
Dobra dalej ... hmm .. tak sobie myślałem chodząc po różnych forach czy to zagranicznych czy to polskich ... nadal nie wiem jak tutaj przyznawane (nie tutaj, tylko ogólnie) warny/bany ... trzeba by coś z tym zrobić, napisać jakiś małe wyjaśnienie co jest, za co i ile ... |
|
|
|
 |
Groove
^^ ok ^^

Program: Photoshop 9 CS2
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1690 Piwa: 98/8 Skąd: Izbica Kujawska
GFXPoints: 35
|
|
|
|
 |
Dante

Program: PS 7.0
Wiek: 26 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 109 Piwa: 20/2 Skąd: Przecław
GFXPoints: 245
|
Wysłany: 2008-08-10, 10:06 | |
|
|
|
Dobra dziś przeglądając fora na grafart.org natknąłem się na forum - Centrum Pomocy oraz Zlecenia. Proponowałbym pozamykać wszystkie wykonane zlecenia, próby próśb o pomoc, które albo zostały udzielone albo nie przez okres tak koło miesiąca np.
Bo troszkę bałaganik jest w tych forach, pozdrawiam! |
|
 |
Feroni0

Wiek: 23 Dołączył: 16 Cze 2007 Posty: 89 Piwa: 2/2 Skąd: Dobra Szczecińska
GFXPoints: 234
|
Wysłany: 2008-08-10, 12:08 | |
|
|
|
co mi się w oczy rzuciło ostatnio (prócz tego co Dante, nadmienił) to to, że moderatorzy odpuścili sobie bardzo mocno przyznawanie punktów za tutoriale, co źle zaczyna już się prezentować. nie wiem co do kogo należy na forum czy jest przydział for czy nie, ale mimo wszystko ktoś powinien się za to wziąć bo nic, a nic się nie dzieje, mimo że pamiętam kilka razy zgłaszałem tematy z tutorialami, to były one zaniechane chyba, bo nikt punktów nie dodał.
Pozdrawiam. |
|
 |
Groove
^^ ok ^^

|
|
|
|
 |
Dżigits :)

Program: PhotoShop CS2
Dołączył: 06 Lip 2007 Posty: 196 Piwa: 3/9 Skąd: Biała Podlaska
GFXPoints: 261
|
Wysłany: 2008-08-10, 18:49 | |
|
|
|
Mam dla Was pewną propozycję, wynikła ona z tego powodu, że widzę dużo tematów niezagospodarowanych odpowiedziami/postami zawierającymi cenne info dla osób pierwszych ... do czego zmierzam, chodzi mi o dział ZLECENIA DARMOWE. uważam, że forum przyciągałoby rzesze osób jeszcze większe niż teraz, zachęcałoby nowych do udziału w grafice a to wszystko byłoby spowodowane sprytnym trickiem, który wiąże się ze zleceniami na forum właśnie. Proponowałbym powołać max 2 osoby, które robiłyby zlecenia dla osób chcących np. avatar/sygnaturkę/userbar. To nie jest wielka sprawa dla takich osób (zleceniobiorców) a osobom proszącym o to wiele da zrobiona taka (dla Was koło 5-10 minutowa) sygnaturka. Nie musicie się przy tym naharować ile wlezie, ważne jest to, że w ogóle coś zostało zrobione, a tak to widzę na razie te forum ZLECENIA DARMOWE stoi sobie takie puściutkie i tylko dosypują się zlecenia. Trzeba by się za to wziąć, ogarnąć to troszkę. Podsumowując uważam, że taka "Grupka" osób bardzo dobrze zrobiłaby dla forum robiąc takie pojedyncze zlecenia. Pozdro! |

|
|
|
|
 |
Dan
zupa z ogórkiem ROX!

Program: Photoshop CS3; Illustrator CS3
Wiek: 15 Dołączył: 05 Kwi 2008 Posty: 926 Piwa: 192/794 Skąd: Rzeszów
GFXPoints: 475
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Qarter |
 |

|
Wysłany: 2008-08-10, 19:09 | |
|
|
|
dan322, to groove pisał że się tym zajmie i zrobi porządek, poza tym trzeba znać te powiedzenie: "coś kosztem czegoś". Ty robisz załóżmy prace dla kogoś, nie koniecznie musisz sie przyłożyć, ale osoba będzie zadowolona i zaprosi inne etc.  widząc że forum zwykłych użytkowników nie pomija. |

|
|
|
|
 |
localh0st

|
Wysłany: 2008-08-10, 20:55 | |
|
|
|
Mi się wydaje że lepszym pomysłem byłoby utworzenie subkategorii w dziale zleceń. Jedną na [wykonane], drugą na [niewykonane]. Byłoby wtedy nawet łatwiej przeglądać te wszystkie tematy, IMHO. |
_________________ Strona ruszyła pod nową domeną: http://localh0st.us.to/www/ Serdecznie zapraszam! (: |
|
|
|
 |
pingwin77

Program: PhotoShop 9 CS2
GFXPoints: 767
|
Wysłany: 2008-08-10, 20:57 | |
|
|
|
Dżigits , Sęk w tym że większość osób, która zleca takie prace to zwykłe sępy, które po tym jak dostaną to co chcą znikają z forum. Poza tym co nam to da, że na 99% zaprosi inną osobę na forum które postąpi tak samo [tj. poprosi o coś]. Choć wyjątki się zdarzają i dla nich warto nawet spróbować. Poza tym nie widzę sensu aby kogoś powoływać skoro i tak zrezygnuje po jakimś czasie, bo jakby ktoś miał zapał i chęci aby tak robić to by robił a na naszym żaden dobry uczynek nie ujdzie bezkarnie
localh0st, Jest taki dział ale zapewne go nie widzisz bo nie masz nawet 15 postów, lecz możliwe ze nie jest on widoczny dla zwykłych userów [w sumie to po co miałby być ?] |
|
|
|
 |
MaCiupa
!!!HALA MADRID!!!

Wiek: 16 Dołączył: 09 Lip 2008 Posty: 692 Piwa: 40/13 Skąd: Białystok
GFXPoints: 3728
|
Wysłany: 2008-08-11, 09:06 | |
|
|
|
A dlaczego nie ma na GA takiego czegoś (?), że najeżdżając myszką na temat pokazuje ci pierwszy i ostatni post? To się nie sprawdziło? Bo jak działałem na innych forach (niekoniecznie graficznych) to coś takiego było |
|
 |

|
Wysłany: 2008-08-11, 10:24 | |
|
|
|
MaCiupa, po co Ci to? wejdź i przeczytaj, już dawno zostało to usunięte, i dobrze. |

|
|
|
|
 |
Groove
^^ ok ^^

|
|
|
|
 |
localh0st

|
Wysłany: 2008-08-11, 13:26 | |
|
|
|
pingwin77, możliwe. Osobiście nie wiem gdzie zacząć pisać. Sygnaturkami się nie zajmuję, dla mnie jest to takie... troszkę bez sensu. : P
Bardzo jestem ciekaw kategorii [Zlecenia darmowe] i [Wasze strony WWW].
Pozdrawiam. |
_________________ Strona ruszyła pod nową domeną: http://localh0st.us.to/www/ Serdecznie zapraszam! (: |
|
|
|
 |
kalwimus

Program: 3DSMax
Wiek: 22 Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 121 Piwa: 24/1 Skąd: Wrocław
GFXPoints: 225
|
Wysłany: 2008-08-12, 07:03 | |
|
|
|
localh0st, a czego jesteś ciekaw tam bo nie rozumiem?  chcesz wykonać jakieś zlecenia czy co? co do utworzenia grupy to jestem na nie, ale trzeba by wówczas systematycznie usuwać zlecenia niewykonane i wykonane aby nie zabierały miejsca w sub-forum. |
|
 |
|
|