|
|
| Autor |
Wiadomość |
Boss
prawie Administrator.

Program: 3D Studio Max 2009
Wiek: 14 Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 617 Piwa: 21/18 Skąd: Jastrzębie Zdrój
GFXPoints: 91
Status: Offline
|
Wysłany: 2008-12-01, 14:46 | |
|
|
|
Groove,
| Frozz napisał/a: | | Działy te mogą z początku nie być specjalnie oblegane ALE z czasem przybywania nowych użytkowników na forum ludzie zauważą że takowe istnieją i może to będzie powodem ich wyboru dla tego forum (i rozwoju tych że działów). Kto wie czy teraz nie ma sytuacji - ktoś interesujący się 3D i animacjami wpada na to forum - widzi samo 2D .. sygnaturki, layouty www, itp - i stwierdza że nie ma co tu szukać. |
|
|
 |
KwusheR
\m/ MetallicA \m/

Program: PS CS3, Illustrator CS3, CorelDraw 9
Wiek: 17 Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 1129 Piwa: 64/30 Skąd: Jędrzejów
GFXPoints: 1997
|
Wysłany: 2008-12-01, 16:15 | |
|
|
|
Bardzo dobry pomysł. Sam jestem po montażu kilku filmów. Konkurs na film - to jest to!
Jeśli chodzi o konkursy 3D - pomysł także jest super. Ciekawe ilu już grafików 3D nam się przewinęło przez forum. |
|
 |
Misha
Pogromca podpisów

Program: Photoshop 9.0 CS2
Wiek: 27 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1750 Piwa: 47/18 Skąd: Stolica
GFXPoints: 2689
|
Wysłany: 2008-12-01, 16:45 | |
|
|
|
| Cytat: | Wprowadzenie takich działów było by zapewne znaczącym krokiem w rozwoju forum. No i w końcu po wpisaniu w google forum graficzne i kliknięciu na jednym z przednich linków było by co oglądać |
Zgadzam się w 100%ach.
Czytając propozycję dotyczącą tych zagadnień od razu przyszło mi do głowy, że ktoś zajmujący sie 3D czy animkiem chętniej do nas zajrzy jak będzie mógł w konkursie wziąć udział.
| Cytat: | | Ciekawsze tytuły konkursów |
Znów się zgadzam.
Dodałbym jeszcze, żeby wystawiający konkursy częściej zaglądali do tematu, gdzie userzy podają swoje propozycje tematów na konkurs.
| Cytat: | | Lepiej nie popadać w zachwyt tak jak na jednym z forów widziałem cały życiorys ludzi pod avkiem ... co wygrał, co przegrał, blc, sotw, srotw ble ble ble .. paranoja. |
Nie nie, ja też nie widzę naszego forum tak, że profil użytkownika miałbybyć lamusem, do którego wrzucamy wszystko i nic...
Ograniczmy ilość pól w profilu to niezbędnego minimum. |
|
 |
Jack_

GFXPoints: 10
|
Wysłany: 2008-12-04, 15:32 | |
|
|
|
Witam z racji tego ze jestem nowy to mam parę uwag. Może kogoś z adminów to zainteresuje
Poruszyłem kwestie blokady na dziale bitewnym. Z tego co wiem skrypt phpBB ma możliwość blokady danych działów, ale w ten sposób, że nie można na nich pisać tylko jest możliwość oglądania zawartości. Wtedy cwaniaki które zakładały nowe konta by na siebie głosować nie mogą tego zrobić a osoby które nie mają wystarczającej ilości postów mogą sobie je spokojnie oglądać. Bo nowemu userówi pozostaje tylko oglądanie galerii, a to może robić nawet nie zalogowany wiec nie ma zachęcenia do zalogowania. A po to są te wszystkie bitwy żeby zachęcać nowych kreatywnych userów prawda?
Druga sprawa trafiłem na to forum z nadzieją pogłębienia wiedzy z ilustratorem  podobno nie tylko ja tym sie interesuje wiec może to znak by utworzyć odpowiedni dział?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
SpawN
Marcin to fajne imię xd

Program: PhotoShop CS 8
Wiek: 19 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 657 Piwa: 48/36 Skąd: Pasym
GFXPoints: 1033
Status: Online
|
Wysłany: 2008-12-04, 16:33 | |
|
|
|
Jack_, co do illustaratora . Jesli chodzi ci o galerie to mozesz dodawac swoje pracki z illu do dzialu Duze prace . Moze kiedys beda jakies tutki itp itd. |
|
 |
Jack_

|
Wysłany: 2008-12-04, 16:56 | |
|
|
|
O niego bardziej chodziło w sensie właśnie tutoriali, bo jeszcze nie za bardzo sie w nim poruszam. |
|
|
|
 |
PayLOADer
Hazard czasem popłaca

Program: Adobe Photoshop
Dołączył: 09 Cze 2007 Posty: 1665 Piwa: 158/22 Skąd: Szczecin
GFXPoints: 4878
|
Wysłany: 2008-12-05, 22:48 | |
|
|
|
Jack_, blokady dostępu jakie są na ten czas na forum zostaną niezmienione z racji tego, iż administracja zakładając je, robiła je z myślą nie tylko o starych użytkownikach ale i nowych. Do bitew jak i konkursów, a właściwie do przystąpienia w nich trzeba sobie w pewien sposób "zasłużyć", m.in. dlatego, że w konkursach do wygrania są nagrody rzeczowe, a wiadomo, każdy cwaniaczek mógłby wejść, zgłosić się i wygrać nagrodę i tyle by było po nim, a tak chociaż zostawi po sobie te 10 postów. Od razu nasuwa się pytanie: "No ale to przecież spam na forum będzie, nie?" - otóż nie, całe grono administracji jak i użytkownicy dbają o forum, poprzez (jeżeli o administrację chodzi) usuwanie postów oraz (jeżeli chodzi o użytkowników) ich zgłaszanie. Poza tym na forum mają rację bytu jedynie "sensowne i kreatywne" posty.
Pozdrawiam.
p.s. co do ilustratora ... zastanowimy się nad tym. |

| | | | |
Prezenty otrzymałem od: Peace & Leviet | evolutioN | mietas | Chaken | LoD-1337art | Nubis | The Guy | Misha | stuai | PwQt | LoD-1337art | BigJethro | Jęczar | Szyszak | Flagon | Digital3r | Szyszak | desperado | lumberpack | Rafaqio | Kl4wN | MaCiupa | pr0jestem | Digital3r | matias | raf
 |
|
|
|
 |
Jack_

|
Wysłany: 2008-12-06, 21:31 | |
|
|
|
Spoko. Jedynie chodziło mi o fakt widoczności bitew. Nie o fakt pisania w nich postów. Mówiąc po ludzku mając teraz 3 czy tam ile postów chciał bym sobie tylko zobaczyć te bitwy  . Ale spoko może kiedyś zrobię te 10 postów i będzie git.
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zuch

Program: PS
Wiek: 17 Dołączył: 27 Paź 2008 Posty: 110 Piwa: 6/15 Skąd: Radom
GFXPoints: 147
|
|
|
|
 |
SpawN
Marcin to fajne imię xd

Program: PhotoShop CS 8
Wiek: 19 Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 657 Piwa: 48/36 Skąd: Pasym
GFXPoints: 1033
|
Wysłany: 2008-12-08, 18:19 | |
|
|
|
A ja mam taki pomysł :
SOTW - 4-5 dni max .
LOTW - 6-7 dni max
BLC# - 10-11 dni max.
BPC - 10dni
BPmC - 13-14
Inne - W zaleznosci od tematu ale gora 7-9 dni
WOTM - 30dni
Chodzi mi o to ze jezeli to przyjmie administracja to wystawiajacy konkursy wiedzieli ile dni dac na konkurs. |
|
 |
MaCiupa
!!!HALA MADRID!!!

Wiek: 16 Dołączył: 09 Lip 2008 Posty: 692 Piwa: 40/13 Skąd: Białystok
GFXPoints: 3728
|
Wysłany: 2008-12-08, 18:25 | |
|
|
|
Jestem za (od mojego buntu z BPC wszystko się zaczęło  ). Tyle czasu spokojnie wystarczy na zrobienie dobrych prac i zwiększy to intensywność tak więc ja jestem na tak (przynajmniej na zmniejszenie czasu BPC  ) |
|
 |
Misha
Pogromca podpisów

|
Wysłany: 2008-12-08, 19:13 | |
|
|
|
SpawN, ale to juz zesmy dawno temu ustalili..... wiec po co ustalac to na nowo? |
|
 |
NeO1291
yo, mam w sobie lajt i flow

Program: Photoshop CS2
Wiek: 17 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 775 Piwa: 97/123 Skąd: z nienacka
GFXPoints: 1315
|
Wysłany: 2008-12-08, 19:22 | |
|
|
|
taka sprawa.. w przypadku np. jak jest konkurs i ma ustalony termin do powiedzmy 10 stycznia i do tego czasu prowadzący otrzymuje tylko jedną prace, to przedłuża czas wysyłania o kilka dni dłużej, ale chyba autor pracy, którą wysłał w normalnym terminie, powinien otrzymać jakiś BONUS, prawda? w końcu nikt się wcześniej nie pokwapił, aby coś zrobić i jak widzi że jest tylko 1 praca, to robi bo widzi szanse na podium.. tak jest teraz w przypadku INNE #28 i tak się właśnie zastanawiałem.. |
|
 |
Misha
Pogromca podpisów

|
Wysłany: 2008-12-08, 19:35 | |
|
|
|
Myślę, że jako prawo tego ustalać nie powinniśmy, ale pogadam z Administracją czy nie zrobić tego jako.... nazwijmy to dobrą wolę wystawiającego konkurs - żeby np przyznać autorowi tej jedynej pracy jakieś dodatkowe GFXPointsy |
|
 |
Widmo
Zjaaaawa...

Program: Photoshop CS 3
Wiek: 18 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 1047 Piwa: 81/6 Skąd: Sosnowiec
GFXPoints: 2053
|
Wysłany: 2008-12-08, 21:00 | |
|
|
|
NeO1291, ja jestem na nie
Jest jedna praca, termin jest przedłużany ok. 5 osób myśli "gwarantowane miejsce na podium"i prac na pewno będzie więcej niż tylko 3 |
|
 |
|
|