A ja mam pomysł (-ów kilka) na to jak normalnie zupa faka zrobić ładny dział z tutkami...
Po pierwsze:
Ostatnio wszystkich, niezależnie od rasy, płci, ilości wchłanianej zupy w ciągu minuty i co najważniejsze skill'a naszedeło (naszło jakby ktoś nie zrozumiał

) na robienie tutków. Ok, fajnie. Nowe tematy, nowe posty itp. ładnie to w statystykach wygląda, ładnie widać jak nam się dział rozwija, ale ku***! Ludzie! Bez przesady uczmy jeśli coś umiemy. Np. taki o to tutek
http://grafart.org/topics...fect-vt8260.htm - WTF?! Załóżmy przyjdzie ktoś nowy na forum, wejdzie na dział z tutkami (gwarantuję Wam, że tak będzie, każdy przychodzi na forum, żeby się czegoś nauczyć

), zobaczy ten wytwór i co? I się przestraszy i w popłochu ucieknie z forum.
No i tu taki mój pomysł, może jakaś "kara"? Na pewno nic wielkiego, bo bedą się bali pisać tutki

Ale przynajmniej usunięcie tematu i paru GFX?
Pomysł numer osiem:
A no taki, żeby modzi przenosili tutki do eksklusifff. Oczywiście tylko jeśli są tego warte

I tak jakiś mod musi obejrzeć każdego tutka (np. żeby przyznać GFX [GFX... hmmm... po części to właśnie przyznawanie owych powoduje nawałnice """"tutoriali""""]) więc co za problem przenieść później do innego działu?
--------------------
Teraz z innej beczki
Nie uważacie, że głosowanie służą po za wyłanianiu szczęśliwego zwycięzcy batalii także durnemu nabijaniu postów? No bo w sumie skopiować słupek i dopisać głos to żaden wielki wysiłek, a w nagrodę dostajemy upragnionego posta (szczególnie dla tych z <100, chociaż i ostatnio <600 nie pogardzą postem przybliżającym do nowej rangi

)
Dodatkowo służy temu zniesienie "40 liter", ja proponuję ponowne jego wprowadzenie, ba zaostrzenie do 60-80, a także aby każdy głos miał swoje 3-4 zdaniowe uzasadnienie (ale nie Fajna.Fajna.Fajna praca.

) Co wy na to? Przynajmniej to uzasadnianie głosu...
Pozdrawiam