Tutaj z fotomontażu jest tyle co tatuaż, nie wyszło mi - to niezaprzeczalny fakt, ale się staram, poza tym to moja pierwsza praca z 'ludzkim' ciałem ... to że chce ją zaprezentowac to tylko dlatego że ja sam siebie obiektywnie nie ocenie ... A tak mi powiecie z czym mam problem (pomińmy mój mózg), powiecie no nie ?
A teraz Was zostawiam z moją galeryją, bo jadę na ostatni tydzień ferii do babci i bez internetu człowiek będzie no może internet u kolegów dostanie, ale pracy to już nie zrobię żadnej ...
Pozdrawiam
co do tatuażu.. wg. mnie powinien być on bardziej czarny, bo teraz wyglada tak troche niebieskawo ciemno, a jesli juz, to na ciele ludzkim tatuaże przybierają kolor niebieski ale taki jakby wyblakły zdeka
oko... kolor po lewej stronie prawego oka (z naszej perspektywy) wyjeżdża na oko, zauważalny błąd, wydaje mi sie także jakby po prawej stronie tego samoego oka, byl ten kolor tak dziwnie uciety
pracka raczej średnia, ten tatuaż nie wygląda realistycznie
cwicz, cwicz i jeszcze raz cwicz, a napewno wyjdzie Ci to na dobre
wieku twego nie znam... nie wiem czy zajety jesteś szkołą, ale jesli masz czas to poświecaj go grafice, ponieważ widać, że masz talent i szkoda by go bylo zmarnować
http://tatsulung.devianta...loniek-77008242
No cóż, to jeszcze nie koniec pracy nad nim - szukam jeszcze tylko jakiegoś języczka żeby mojemu miśkowi go wczepic ...
Powstało z tego - http://i31.tinypic.com/1exr3s.jpg
wiem, że to brzydkie, ale doceńcie mój wkład włożony w usówanie trąby, poprawianie nóg i jeszcze zrobienie ust
Pozdrawiam
zauwazalne błedy to:
stopy jak we wode wchodzą to takie ciemne krawedzie widać, nie podoba mi sie to
no i widać jakby górna jego część czyli łeb był zmieniony kolor na jakis taki bardziej jasniejszy, a nogi zostawiłeś takie jak byly
no i trochę krzywą mordke ma...
ale 8+/10 z czystym sumienie za dorobienie tych nóg i usunięcie trąby moge dać
Jeszcze te kwiatki pomiędzy nogami brzydko wyglądają mogłeś narzędziem stemplem pobierać z różnych miejsc a nie tylko z jednego i te zęby trochę dziwnie wyglądają ,ale robisz coraz lepsze prace 7+/10.
napewno lepszy fotomontaż niż ten co masz ulubiony
czy na pewno to nie wiem, ale skoro tak twierdzisz
Teja napisał/a:
a nogi zostawiłeś takie jak byly
Jak pada światło na tył zwierzaka,a a zwierzak ma większy brzuch niż nogi to jednak cielsko 'okrywa' cieniem nogi ... wolałem zrobic to tak jakby słoń był odwrócony tyłem do słońca, czy mi się udało ? nie wiem.
karol08 napisał/a:
Jeszcze te kwiatki pomiędzy nogami brzydko wyglądają mogłeś narzędziem stemplem pobierać z różnych miejsc
masz rację - mój błąd, przepraszam.
karol08 napisał/a:
i te zęby trochę dziwnie wyglądają
jak przyciemniałem słonia to zęby przybrały barwę szarości, już wolałem je białe :-)
Fajne lecz mogłeś poprawić kciuka by wyglądał bardziej na ucięty, widać że bawiłeś się stemplem i wyszły niedociągnięcia ale mimo to nawet fajnie to wygląda.
Pozwoliłem sobie dodac bo te 1,5 godz. raczej nikogo nie zbawią, a ja nie mam czasu na oczekiwanie, a jak dam przez edytuj to nikt na to nawet nie spojrzy
Fajne lecz zamek nie pasuje do tła jest trochę za ciemny , jeżeli słonce pada na zamek to na śniegu powinien być cień,mogłeś jeszcze na zamku dodać śnieg wyglądało by bardziej realistycznie.
karol08, z tych trzech zdań tylko jedno ma racje bytu - śnieg, co do reszty:
karol08 napisał/a:
zamek nie pasuje do tła jest trochę za ciemny
gdzie jest ciemny? (jeżeli zabrzmiało to grubiańsko to przepraszam - chodzi mi byśmi pomógł wskazując miejsca ) Jeżeli chodzi Ci o światło, to gdy ono pada na zamek gdy słoneczko jest nad głową w taki sposób jak patrzysz na tą scenę (innymi słowy wyobraźcie sobie że stoicie tam i oglądacie wszystko swoimi własnymi oczyma i słońce jest nad waszą głową) wtedy zamczysko musi byc jasne, ale z drugiej strony nie może razic po oczach
karol08 napisał/a:
jeżeli słonce pada na zamek to na śniegu powinien być cień,
popatrz jeszcze raz na moją scenkę, nie wiem czy widzisz, ale zamek jest na wzniesieniu, a nawiązując do mojej wypowiedzi wyżej (jak pada światło) cień byłby za zamkiem, czego i tak byśmy nie zauważyli bo by się odbijał na pochyłym stoku
Wiem że śnieg by się przydał, ale wcale nie jest łatwo coś takiego dac, więc przyjmijmy że ludzie cytadelę czyścili po nocce
Dzięki za ocenę
karol08, Chciałem Cie przeprosic bo może trochę za bardzo się broniłem i mogłes na tym ucierpiec, więc przepraszam - każdy ma prawo do własnego zdania i choc w żadnym zdaniu Cie nie obraziłem to mimo to można różnie zinterpretowac słowa...
EDIT:
Dzięki za komentarze wszystkim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum