no więc...
no niby jest ten błąd przy tym aucie, ale gdybyś nie powiedział, pewnie chwile zeszło by mi aby ów bład zobaczyć
ten pies, kompletnie tam nie pasuje, sztucznie wygląda i w ogóle, lepiej jakbyś go tam nie dawał
kolor robi klimat, ale myslalem, ze był to jakis zielony las i pofiltrowales itp i wyszedł taki ładny kolor... widać ze nie jest ten sam, ale z zielonego napewno trudniej było by zrobić, niemniej prosił bym Cie, abyś gdzieś (moze byc tu) napisał mniej wiecej jakich GM'ek i filtrów urzyłes
Widać, że masz chłopie pomysły, korzystaj z tego bo uwierz mi, niedlugo sie mogą skończyć, ja np jak teraz coś niby bym chciał zrobić, ale nie mam kompletnie pomysłu co no i nie robie
PS. po ramce juz wiem, która z prac na pewnym konkursie jest Twoja
oo samborek ; ]
bardzo mi sie podoba twa praca ; ]
jak ty to robisz, ze masz takie fajna pomysly i potrafisz znalezc odpowiednia stocki? ;p
mysle ze zasluzenie wygrales ;]
Jak na Twój pierwszy fotomontaż to praca jest bardzo dobra. Bardzo dobry pomysł i dobrze dobrane zdjęcia do pracy. Jednak przy pierwszym stocku widać jego niedokładne wycięcie i ta trawa w tle mi troszkę nie pasuje. Gratuluję Ci też jeszcze raz wygranej w konkursie. Miałeś bardzo dobrych przeciwników, którzy mieli również dobre prace a jednak udało Ci się wygrać.
To co sie mogło by być lepiej, to kolory, jakieś takie trochę mdłe mogłeś pobawić sie kontrastem czy krzywymi dla uzyskania bardziej "żywych" kolorków.
teraz błędy raczej bardziej fotomontażowe:
szyja, od góry widać ucięte pixele, tam gdzie dokładałeś trawę (nie wiadomo po co )
no i na nosie widać pozostałość ze starego, mogłeś spróbować to jakoś zakryć, stemplem czy jakoś
ogólnie praca wygląda ładnie
Bez stocków ciężko ocenić fotomontaż gdyż nie wiadomo czy nie wyglądało to tak że był obrazek ty go trochę zretuszowałeś i tyle :p czekam na stocki i wtedy ocenke postawię
ostatnia praca bardzo mi sie podoba, choc ta pani w sukni slubnej jakos dziewnie w wyglada w tej pszenicy ; p
oglolnie fajna praca tylko zapodaj linki do stockow jakich uzyles ; ]
samborek_pk, fajny fotomontarz. Co z tego, że niby na szybkiego go robiłeś, jak wygląda genialnie ? Ładnie rendery wycinasz i dopasowywujesz do reszty otoczenia. Nie umiem takich prac oceniać, może i ja zacznę się w to bawić kiedyś?
Jesteś jednym z lamusów.'
Ach więc
1. Cień, tej pani na pszenicy... fajnie, że starałeś sie go zrobić, ale słabo wyszedł, mało realistycznie wygląda
2. Welon. Zabawa w zaznaczanie i ustawianie opacity była czy jak ? w kazdym razie jest błąd. Na stocku welon zakrywa całą rękę, a na Twojej pracy wygląda jakby kawałek był odsłonięty i welon tylko za ręką
3. Nie do końca realistycznie włożona pani w tą pszenicę, po prostu wziąłeś i uciąłeś jej kawałek, a trzeba było to inaczej próbować, może wkleić całą, zaznaczać, gumkować, zmieniać opacza itp
4. na welonie góra jest jakby w górę trochę przesunięta
samborek_pk, do pracy z kotkiem zastrzeżeń nie mam, ale to pole uprawne mnie się nie podoba. tzn. tak:
fajnie wkomponowałeś chmury, które wyglądają świetnie, ale już ta laska dla mnie jest sztuczna. Ja na przykład widzę bardzo dokładnie, że wziąłeś gumeczkę i na ustawionym na około 40% tym takim smużeniem czy co to tam jest, przejechałeś po nogach laski ... wygląda to dla mnie nieestetycznie i sztucznie, niestety. Inna sprawa to cień - jest zdecydowanie za długi jak na porę dnia, w której Słońce wali po oczach aż miło Promienie Słońca dziwnie padają na nią, ale to może nie tak strasznie zauważalne.
No więc, jak robisz coś z sercem i długo to widac tego efekty jak chocby w pracy z kotkiem i nawet w tej pierwszej - leśnej. Ale niestety jak robisz coś na szybko, to przynajmniej dla mnie, widoczne są błędy, które znacząco wpływają na całkowity obraz pracy.
W każdym razie życzę sukcesów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.