Właśnie znalazłem na dysku mój pierwszy fotomontaż... robiony dawno..dawno temu
Na pewno z czasem będę dodawał inne - Zapraszam do oceny i komentowania
ho ho manipka wyszla super , z checia zobacze aktualne skoro ta byla dawno to wyobrazam sobie juz nowe :d naprawde swietna praca. A co do blura to ja blur widze i wydaje mi sie ze jest ok
Mi się również bardzo podoba.
Gdybym nie wiedział, że to fotomontaż to dałbym sobie głowę uciąć że zwykłe zdjęcie ;]
Blur na koniu jest widoczny jak napisała Dafne.
Bardzo ładnie wyszło, jedynie można było troszeczkę bardziej wtopić człowieka w tło, by nie wyglądał jak wklejony (zrobić coś z krawędziami), nie widać tego zresztą tak bardzo. Jego lewe ramie było trochę ucięte podczas wycinania. Ogólnie ładna praca i to jeszcze robiona pierwszy raz, brawo!
Niedługo oddam swoja prace na kolejny W.O.T.M - Jak wychodzą kolejne foto- manipki ? Sami się przekonacie...będzie to moja 3 foto- manipka..a ocenicie sami w głosowaniu Pozdrawiam
To co mnie urzeklo w tej pracy to swietny pomysl ze zburzonym Palacem Kultury i Nauki.
Do tego niezle dobrana kolorystyka i efekty - slowem to, co powinno znalezc sie w takiej pracy Gratuluje!
.::WAŻNE::. Nie pomagam w sprawach z grafiką przez GG! Jak masz jakieś pytania do mnie pisz na PW lub bezpośrednio na forum. Pytania na GG przeobrażają sie w WARN'a. p x e PayLOADer:Misha, witam moderatora zacnego Dodaj swoje najlepsze prace do GrafArtClub'u na DeviantArt!!
trzeba przyznać, że na tym WOTM'ie poziom był wyrównany
pracka ładna, ale:
ogień, jego kolor przede wszystkim, jakiś taki monotonny, jak by zaraz mial zgasnąć, nie wiem jak sie wyrazić o nim, ale mało relasitycznie wg mnie wygląda.
z prawej strony ten kawałek budynku co odpada, jakoś tako inny kolor jakby troche miał, no i ten ogień na nim, prześwitujący. Własnie to odwiodło mnie od zagłosowania na tą prace.
Mimo to jest naprawde ładnie, a gdyby te rzeczy, albo zostały poprawione, albo chociaż troche zatuszowane, tak aby nie rzucały sie w oczy tak jak teraz, to było by naprawdę nice.
` pozdro
To była moja pierwsza aż tak złożona praca... siedziałem nad nią.. prawie 1,5 tygodnia...po 2 godzinki dziennie...Najtrudniejsze to chyba było znaleźć odpowiednie fotki do tej pracy..Pomysł narodził sie bardzo szybko ...ale znalezienie takich zdjęć do tej pracy jakie chciałem było bardzo monotonne..Google przejechałem chyba wszerz i wzdłuż... hehe - w końcu znalazłem parę fotek..ale nie takie jakie bym chciał : Z ogniem nie chciałem przesadzać z kolorystyką...jego nasyceniem/// wszytko raczej miało się zgrywać kolorystycznie...a odcień taki jakby tworzyła go otaczająca łuna płomieni...palących się meteorytów..Wszystko wszystkim Jestem zadowolony z efektu pracy i tak wysokiego miejsca Mam nadzieje ze kolejne prace będą z czasem na jeszcze wyższym poziomie..i bardzie dopracowane
Jakoś tak nie chce mi się wymieniać wszystkiego, ale na pewno te całe 'kule ognia' wyglądają nieco sztucznie, jak i ten gruz w porównaniu do zamku chyba za duży
Kule ognia były brane z rzeczywistych meteorytów co do wielkości gruzu a wielkości Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie to starałem się zrobić to tak aby perspektywa szła lekko od dołu w prawy górny róg i prawy środek - dlatego gruz jest taki duży ( tak jakbyś patrzył na co co się tam dzieje lekko od dołu ) żeby było widać więcej i przestrzenniej nie typowo poziomo ( chodziło mi o pokazanie też tego co dzieje się w górze ( komety i meteoryty i pokryte łuna ognia niebo ) - Ja osobiście myślę ze udało mi się zachować perspektywę.
Na pierwszy rzut oka jest ok. Ale jak się przyjrzeć to widać wiele błędów. Po pierwsze na pałac nie działa żadne światło i żaden cień. Po drugie załamania na pałacu do poprawy. Przydałoby się poprawić ogień, szczególnie ten największy wybuch za pałacem. Meteoryty też nie są ok. Kolorki powinny być ogniste a wyszły przygaszone i mdłe. Dym za nimi też niestety nie zachwyca. Powinien być troszkę przeźroczysty i mieć nie tak ostre krawędzie. Na niebie za duży kontast, zamiast przebłyskow porobiły się białe plamy. Teb palący się budynek w tle moim zdaniem najlepiej wykonany. I czemu to jest w 2012 roku? Czyżby znowu przepowiednie konca świata? Mam nadzieję, że to już po EURO ;p
Ja, przy ocenianiu tego typu prac, zawsze biorę duży nacisk na realia. Jednak tutaj sam temat jest mało realny, więc i moja ocena będzie bardziej "łysa" o ten punkt.
Co do pracki, no to bardzo ciekawy pomysł. Sam Pałac Kultury fajnie wyszedł, ale raczej niedopracowałeś reszty. Tzn. mam tu na myśli skały, tło, chmury, to coś po prawej, człowiek. Aczkolwiek, i tak praca na b.wysokim poziomie. 7/10
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.