Zawsze lubiłem Delfiny... ale nigdy bym nie przypuszczał że wszystkie są takie same
Tło jest za bardzo zblurowane i trochę to dziwnie wygląda, ale przyznaje że efekt otrzymałeś całkiem niezły. Widać że chciałeś stworzyć dno morskie ze szczegółami tylko widać że stocki się powtarzają - te rybki głównie. Napis nie pasuje mi do klimatu pracy trochę - jest jakiś taki przeciętny. Praca Mnie się podoba i ma swój klimat Całkiem, całkiem
Jeden delfin mniej , napis inny i wpsaniale ale szkoda , że nie oddałeś tej pracy
Klimat fajny , prawdziwa Atlantyda poprostu.
ciekawi mnie dlaczego nie oddałeś pracki. Pamietam była jedna dość podobna do tej, moze gdybyś oddał, walka potoczyła by sie całkiem inaczej
pracka przyjemna, oby takich więcej.
` pozdro
JANUSZ73XXX, jeśli mam byc szczery to nie podoba mi się:
Źle wyciąłeś skrzydła, jak popatrzysz dokładnie to zobaczysz skrawki zieleni.
Światło w ogóle nie ma wpływu na panią z tego co widzę ... zero oświetlenia jej twarzy, sukni itd. to białe coś na jej nogach wygląda na amatorszczyznę - nie usuwa się w ten sposób własnych błędów, lub nie wiedzy jak ułożyc kogoś by wyglądał tak jakby stał.
Sukienka strasznie się odcina od tła, nie wygląda na jego częśc ...
Nie używasz w ogóle filtrów, by maskowac swoje błędy, nawet gradient map, Krzywych i innych, Te filtry nie są tylko dla sygnaturek. Są potrzebne też nam - fotomontażystą, więc spróbuj następnym razem pobawic się Filtrami,a na pewno będzie lepiej.
W każdym razie bardzo dobrze, że się rozwijasz.
Pozdro !
prawa noga... jeśli to w ogóle jest noga, nie wygląda jak noga chudsza od lewej i jeszcze sie szybciej jakby kończy.
po prawej strone, ale nie naszej, tylko owej pani, na jej prawym skrzydle, widać jakiś biały poblask wokół włosów.
Prawa ręka.. o ile nie jest, to wygląda jakby była dokładana gorszej jakości jest
Z tym światłem, co Tatsu, wspomniał ,że na owej pani go nie widać... nie całkiem prawda bo jakieś tam jest tylko słabsze niż to wychodzące z rogu pracy
co do źle wyciętych skrzydeł... jesli chodzi Ci Tatsu, a te kropki zielone... to ja myśle, że to nie jest źle wycięte, tylko specjalnie tak zostawione
` pozdro
Przesyłam wam stocka z którego miała być zrobiona ta praca..:
Teraz już chyba zauważycie dlaczego prawa noga wydaje sie cieńsza i krótsza..chociaż według mnie widać to dobrze na pracy ( widoczne uwypuklenie , fałdy na sukni - które świadczą o tym że prawa noga jest w zgięciu . Co do maskowania niby czegoś to nie do końca też zgadliście.. Po prostu użyte były brushe imitujące poranną mgłę która kłębi sie miejscami przy samej trawie i przeplata z promieniami słońca. Jeżeli natomiast chodzi o skrzydła motyla to były one bardzo dokładnie wycięte i w bardzo dużej rozdzielczości ..( musiałem zmniejszać ) te zielone 2 prześwity obok skrzydeł to kawałki tła..( mogłem oczywiście to zlikwidować ) ale uznałem ze tła nie będę ruszał...a postać jest w odpowiednim miejscu. Jedyny błąd jaki jest według mnie to ten prześwit pomiędzy włosami a prawym skrzydłem.Co do rzekomego braku światła którego podobno nie widać to bym polemizował - widać wyraźnie oświetlenia postaci z lewej jej strony i wszystkiego innego + słoneczne promieni. To tyle Fakt jest faktem że praca zwyciężyła..i miała 85 % głosów
Oto stock który był dany aby z niego zrobić pracę :
Kod:
http://www.mizo.pl/var/upload/19/12213_129380.jpg
Co do ATLANTYDY - to już miałem potrzebne stocki..zaczętą prackę...ale z braku czasu utknąłem z wykonaniem jej do końca..Później stwierdziłem ( ze jednak ją dokończę ) i wystawie do obejrzenia i ocenki.. - ciekawe jakby była oceniona wtedy kiedy trwał W.O.T.M
Nie mówię ze błędów nie ma.. na tej pracy ...Na każdej jakieś można dostrzec...wyjaśniłem tylko to co moim zdaniem zostało źle zinterpretowane i tylko tyle. Każdy odbiera prace na swój indywidualny sposób...dla jednego musi być wszystko dokładnie wyjaśnione ..co do czego i po co zostało zrobione...a inny odbierze pracę na inny sposób.. Każda prace można oceniać i pod wieloma aspektami.. wykonanie, błędy..., to co autor chciał przekazać.. itd: itd: Oczywista tez sprawa jest że skoro wystawiam prace do galerii to muszę się tez liczyć z krytyką.. przecież o to chodzi żeby robić prace coraz lepsze.. nie stać w miejscu , iść do przodu.. Po to się te swoje małe dzieła wystawia... żeby na przyszłość błędów w kolejnych pracach było mniej.. Napisałem poprzedni post dlatego żeby tylko wyjaśnić co jest co i po co było zrobione , a nie po to żeby się sprzeczać. .. To tyle pozdrawiam...
Ja tym bardziej nie mam w zwyczaju się kłócic ale mimo wszystko teksty typu: są one bardzo dokładnie wycięte [mowa o skrzydłach], kiedy ja widzę, że nie są wygląda to głupio, a mnie prowokuje tylko do zdenerwowania, że podważasz moje słowa./Tatsu
No musze powiedzieć, że pracka bardzo mi sie podoba, jak zwykle klimatyczna, można powiedzieć, że była robiona z sercem
widać, że jakość tych rozciągnietych chmur, jest troszkę gorsza, to taka rzecz, która pierwsza rzuca sie w oczy.
Drugi bład jaki udało mi sie zauważyć, to jasna poświata po lewej stronie tej największej skały na brzegu leżacej Można by to było interpretować, w ten sposób, ze kontur jest oświetlony przez promienie słońca, ale w takim wypadku, powinna być ta skałka oświetlona w taki sposób także z góry, pomijając to, że wtedy wszystkie tak powinny wyglądać
wydaje mi się, że to po prostu niezauważony błąd przy wycinaniu, lub coś w tę stronę
widać także blur/smudge na wodzie, przed dziobem statku, tuż przed nim ale nie jest to bardzo zauważalne
Na koniec moge tylko przypomnieć, że pracka naprawdę mi sie podoba, pomimo tych kilku błędów
A co do pracy - oczywiście, jest świetna super wygląda, ale to nie wszystko. W fotomontażu powinno byc widac jakąś pracę, że coś zrobiłeś, a tutaj ... nic nie jest zrobione poza daniem statku i pobawieniu się filtrami niestety. Wiem, wiem, że chodziło o efekt, ale po prostu jak patrzę na stocki i na ostateczny wynik Twojej pracy to czuje nie dosyt, bo choc praca piękna, to się przy niej nie narobiłeś ...
Z drugiej jednak strony co mógłbyś jeszcze zrobic ?
Ale dla chcącego nic trudnego, nie?
Pozdrawiam
jak zwykle podoba mi się kolorystyka
ale są także błędy i niedoróbki
po pierwsze to napis dał zrobił bym troszkę jasniejszy.
po 2. "skrzydło" tego statu na pierwszym planie, przy wodzie, widać tam sporo smużenia
za owym skrzydłem także, jakby pixele widać najbardziej, nie wiem czy tak było na stocku, ale jednak ten fragment odróżnia sie od reszty
po trzecie, tak samo z tym kamieniem czy co to tam jest na prawo, tak samo widać przy nim jakby smudge i blur
po czwarte nie podoba mi sie zaniknięcie tej planety za takimi chmureczkami, powinno ją być tam lekko widać, a tak nie jest, po prostu jakby kończy sie ;P
no ale ogólnie ładnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.