Mam ogólnie dzisiaj zły dzień Ale gryzł Was nie będę więc bardzo proszę o rzetelną ocenę z wykorzystaniem mowy polskiej w pełnym jej zakresie oraz samej opinii też ( z wykorzystaniem ...) Dzięki
//przymiotniki piszemy mała literą. Nie oto mi konkretnie chodziło, ale ok
Ale do rzeczy:
Nie jestem może znawczynią w tej dziedzinie, ale pracki są na prawdę ładne, chociaż nie podoba mi się nr4 i 3 - trochę źle wykadrowane i na trzeciej kaczuszka jest troszkę nie ostra, natomiast w 4 dałabym trochę mniej jaskrawe barwy..
ale tak jak mówiłam, nie jestem znawczynią, więc nie wiem, czy mój osąd się liczy dla ciebie
tak na sam poczatek nie wrzucaj na dewianta albo przynajmniej ustaw jakas wieksza rozdzielczosc przy wrzucaniu bo ciezko sie oglada takie male[oczywiscie chodzi mi o wielkosc po kliknieciu:P]
1. calkiem fajne tylko wsumie lepiej by bylo gdybys zrobil zdjecie od drugiej strony tego snopka bo z tej za duzo sie dzieje i te chwasciory zaslaniaja snopka
2.kadr fajny ale zaciemno:(
3.a te pol glowy calkiem fajne kojazy mi sie z plakatami sipdermana:P
4. fajne przyciaga wzrok i nawet mozna na to dluzej popatrzec
5.zdjecia idace w dobra strone moglbys przesunac kadr w dol troche aby papiero byl troche przed krawedzia zdjecia
6.zdjecie troche malo wyrazne a pozatym zdecydowanie lepsze by bylo mewa byla w poblizu prawrgo dolnego rogu:P
8.za ciemne
10.no chyba najlepsze zdjecie piekne przejscie z czarnego do bieli w naturze:P to mi sie podoba:P[chociaz mogles kadr uciac troche wczesniej[z ciemnej strony:P]]
ps. i moze neich koledzy moderatorzy tez tutaj pisza a nie wykrecaja sie ze na fotografi sie nie znaja[hmmm.... misha?? samborek niezl tobie szlo:P]
1. calkiem fajne tylko wsumie lepiej by bylo gdybys zrobil zdjecie od drugiej strony tego snopka bo z tej za duzo sie dzieje i te chwasciory zaslaniaja snopka
Miałem inną wizję ... Od drugiej strony robiłem, ale brzydziej wyszło
Tatsu napisał/a:
3.a te pol glowy calkiem fajne kojazy mi sie z plakatami sipdermana:P
heh Szkoda tylko, że tak rozmazane
macias napisał/a:
4. fajne przyciaga wzrok i nawet mozna na to dluzej popatrzec
macias napisał/a:
5.zdjecia idace w dobra strone moglbys przesunac kadr w dol troche aby papiero byl troche przed krawedzia zdjecia
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi
Cytat:
6.zdjecie troche malo wyrazne a pozatym zdecydowanie lepsze by bylo mewa byla w poblizu prawrgo dolnego rogu:P
Za dużego wyboru nie miałem jak stratowała ...
Tatsu napisał/a:
8.za ciemne
eee ... ? Mówimy o tym samym ?
Dzięki za ocenę ! Nareszcie coś rozbudowanego Tylko źle oznaczałeś numerkami ...
P.S.
Co do devianta to ja sam zmniejszam wielkoścdo 800x600 bo nie dośc że ukrywa rozmazanie to wcześniej po prostu robiłem w rozdzielczości VGA więc wszystko miało 640x480 bodajże ... Dopiero ostatnie trzy zdjęcia są większe i mogę przesłac w większym rozmiarze, ale ... po co?
Tatsu, nie no banalne to raczej nie są. W sumie można by powiedzieć, że niecodzienne (przynajmniej dla mnie). Bardziej pasuje mi określenie naiwno-popularne (w sensie klimatu: gdzieś pomiędzy filmami z lat '80 gdzie pies rzuca się na ratunek dziecku po ukazanie nauki pływania psiaka), ale wykonanie OK, może trochę za "czyste" i za dużo pustki po lewej stronie w 13 fotografii, nie rób takich dużych retuszy bo mi to podchodzi pod FM niestety już ;/
Wareziker, nie wiem kto, ale ktoś mądrze powiedział, że retusz jest dalszym etapem tworzenia zdjęcia ... ja się z tym zgadzam. Bo widzisz fotomontaż to łączenie kilku zdjęc, a retusz jako taki to np. usuwanie ze zdjęcia brzydkich jego kawałków ... jak chcesz to mogę Ci pokazac oryginalne zdjęcie "prosto z aparatu", bo ja się tylko bawię filtrami i B&W trochę sharpenuje, bo się zamazuje przy pomniejszaniu
Wareziker napisał/a:
może trochę za czyste i za dużo pustki po lewej stronie w 13 fotografii
za czyste w sensie że jest tylko pies i nic poza ? Taki miałem motyw, no ale wszystkim nie dogodzę
W każdym razem bardzo Ci dziękuje za ocenę, na prawdę bardzo mi się przyda
-----------
Dafne, mogę pokazac, ale nie zgrałem na dysk zdjęc, a że mama akurat do Chorwacji pojechała to będziecie musieli poczekac do piątku ... o ile zdjęc nie usunęła ...
-----------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum