Właściwie co to za płyn w tych szklankach ?
Co do pracy, to tak jak wcześniej wspominano, tekstura drewna do... ehm... wymiany, poza tym nie jest za ciemny spód tych szklanek, przy tym oświetleniu powinno chyba być jaśniej, poza tym wg. mnie ok
oldschoolowo to wyszło... przesiądź się na innego renderera
------------------------------
Zrobienie dobrej sygnaturki - 15 minut
Wykonanie pracy dla zleceniodawcy - 190 minut
Odnalezienie tego jedynego forum graficznego - BEZCENNE
tak jak pisali poprzedni tekstura drewna do kity, na kotstach przydalby sie noise, menisk, i moze pecherzyki powietrze, generalnie nie jeste źle ale szalu tez nie robi
render: Mental Ray, użyty FG (i kilka innych...)
sprzęt: Athlon XP 1700+, 512 MB RAM
Program: 3dsmax, vray, mental ray Posty: 37 Dołączył: 01 Lip 2008 Skąd: Hiszpania GFXPoints: 45 Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-07-16, 21:16
Pofalowanie wody mi sie nie podoba, materialy dosc proste zero releksow niczego (tylko woda a w naturze wszystko w jakims stopniu odbija tylko nie zawsze lustrzanie), tekstura tego pomostu tez taka slaba nie wiem czy to mialabyc odapdnieta farba ale nie wyszlo za ciekawie. Ogolnie praca mila w odbiorze ale gdyby tak bardziej przy niej przysiedziec i postarac sie o szczegoly to byloby lepiej.
No wiec wszystko wydaje się takie "sterylne" ta niebieska farba wyglada dziwnie (jest zbyt czysta, nałóż na nią jeszcze jakiś szum, przybrudź ją trochę) to samo dotyczy się chatki, jest pusta w środku. Do modelingu raczej nie mam zastrzerzeń ale render wymaga jeszcze pracy. Woda nie załamuje światła (a powinna, wloz reke do wanny pełnej wody i zobacz jak to wygląda) a u Ciebie słupki pomostu idą prosto w wodę i obraz się nie załamuje (pewnie dlatego ze jako wodę użyleś plane'a z displacemente'm ). Co do oświetlenia, cień jest za ciemny jak dla mnie, dodaj mu więcej przeźroczystości .
Pozdrawiam
Posty: 116 Dołączył: 07 Sie 2007 Wiek: 28 Skąd: Rocłowek GFXPoints: 161 Otrzymał 20 piw(a)
Wysłany: 2008-08-02, 08:32
na dnie brak przebarwień, domek tak jak było to już powiedziane zbyt sterylny i przy pierwszym lepszym sztormie było by po dachu, daj troche plaży przy tym mostku
Trochę zagadkowo napisałeś. Można prosić o jakieś... szczegóły? Szczególnie jeśli chodzi o materiał na podeście - to jest zużyte drewno ze zdrapaną niebieską farbą i akurat do tego materiału trudno mi się przyczepić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Za treść postów administracja nie odpowiada. W przypadku naruszenia prawa, wszelkie zgromadzone dane o osobie łamiącej prawo, zostaną przekazane odpowiednim władzom. Kopiowanie elementów graficznych oraz rozwiązań technologicznych zastosowanych na niniejszej witrynie surowo wzbronione.