Rejestracja | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Architektura
Autor Wiadomość

Temporal 

Program: 3dsmax, vray, mental ray
Nr Użytkownika: 3782

GFXPoints: 40
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-07-24, 20:16 

Ja mam tylko pytanko czemu admin/mod usunal moj post? On byl jak najbardziej na temat ale pewnie domyslam sie ze sprawca niezrozumial o co chodzi. To nie byl jakis zart z ziarnem w sensie z kawa czy cos takiego poprostu ten silnik renderujacy charakteryzuje sie ziarnistymi renderami dlatego napisalem ze to na bank nie maxwell chyba ze koles ma super machnie badz kupe wolnego czasu by wyrenderowac kilka miesiecy cos bez ziarna.

Nastepnym razem polecam nie usuwac tak bezmyslnie postow uzytkownikow.
Postaw piwo autorowi tego posta

Jęczar 

Nr Użytkownika: 367

GFXPoints: 323
Piwa: 27/8
Wysłany: 2008-07-25, 13:51 

uważam, że nie ma sensu się do czegoś przyczepiać Całość bardzo pozytywna w odbiorze, naprawdę wysoki poziom. Gratuluje!
Zdecydowanie daje rade:D
Tez się zastanawiam na jakim to sprzęcie liczysz :)

Mileziuszek 

Nr Użytkownika: 473

GFXPoints: 424
Piwa: 6/3
Wysłany: 2008-07-25, 13:58 

Pracuje na Duo 6400 GF7600GS 3GB ramu. randeruje na quad 6600 8GB ramu GF8800GT, ale musze rpzelozyc ta karte do tego w ktorym modeluje bo juz Gsik nie wydala.. ale jeszce daje rade, tylkoze wkurza slide show. Z tym ze boje sie bo lacze sie zd rugim kompem rpzz remote desktop xpkowy, a on nie widz sterownikow do karty graf - czyt. Gf8800 radzi se gorzej niz Gf7600, i nie wiem teraz czy akceleruje mi tylko procek i ramy w trybie wyswietlania? czy mimo ze nie ma sterow to Gf8800 jest na tyle silny ze jakso daje rade?
Boje sie ze jak przerzuce tam Gf7600 to juz sie nie bedize dalo nic tam odpalic i jakos zmieniac kamery etc. Jezeli ktos zna fajny, szybki zdalny pulpit, ktory widzi stery to poposze. :)

kalwimus, wszystkie ujecia podwójnych prac z 1 sceny aczkolwiek, do niektorych dodawalem jakiegos krzaczka, czy drzewo w tle.
powód: czesc renderingu w 3000 to jakies w zaleznosciod ujecia od 2,5h do 3.5h :)

A z jakich programów korzystam? :)
3dsmax, photoshop no i EIAS

Jugolaz 

Nr Użytkownika: 511

GFXPoints: 163
Otrzymał 20 piw(a)
Wysłany: 2008-08-02, 08:34 

rewelka, trawa, drzewka światło. :)

ale nie lubie ludzi i samochodów 3d na wizualkach tak generalnie, chyba rpc lub nawet ps
wyglądają realistyczniej, ale mówie to jako obserwator, gdyz takich renderów jeszcze nie robiłem, za słaby mam sprzęt :(

Mileziuszek 

Wysłany: 2008-08-02, 20:27 

drzewa sa wykonane w onyxie:) ale to juz kiedsy pisalem, kamienie tez moje, skalniaczek tez, niektore krzaczki tez, a niektore krzaczkie nie :)

Co do RPC, nie wiem jak to teraz dziala, ale kiedys uzywalem RPC drzew i ludzi i dla mnie to byla totalna porazka. Owszem jak ktos sie cuje dorbze w shopie, ma jakas technike wstawiania ludzi np w scene do renderingu na alphie, to spoko, ale zeby nie bylo widac ze ludz, jest wklejony to trzeba sie troche napocic, ale fakt wylgada lepiej - ale to w photoshopie. Rpc jak uzywalem to nie reagowalo ze swiatlem - rzucalo cien ale to wszystko, no i auta podejzewam nie odbijaly by otoczenia, zatem wygladaly by totalnie porazkowo tak mi sie wydaje przynajmniej.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
duded

renio 

Nr Użytkownika: 1081

GFXPoints: 226
Piwa: 6/2
Wysłany: 2008-08-02, 20:29 

fajowe, zwłaszcza zieleń i światło cieple ;)

pytanie:

Mógłbyś pokazać texture liści/shader tych z pierwszego ujęcia(drzew w tle za domkami)? :) z tych pierwszych prac Twoich :) byłbym wdzięczny!

duded 

Nr Użytkownika: 1873

GFXPoints: 3
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-08-02, 22:13 

Świetna praca, jedynie do czego można się przyczepić to trawa, sprawia wrażenie "liniowej".

Czekam na model jakiejś postaci :)

Mileziuszek 

Wysłany: 2008-08-05, 09:55 

dzieki :) fajnie ze wam siepodoba, ale co by nie bylo, nad trawa musze popracowac, no przynajmniej w takich niskich ujeciach jak to ostatnie, moze warto na 1 plan spróbować robic cos furem ? bo tak to może być ewentualnie :)

Co do sprzetu jeszcze, ktos tam pytał - faktycznie nie obylo sie bez problemów, zbliżenia tam gdzie jest skalniak nie chciało się liczyć, wywalało maxa na potęge, albo pokazywało kilkaset godzin, trzeba było zmniejszyc Max. tree depth w zakładce system oraz zwiększyć memory limit - to tak jakby ktoś miał problemy z LC czy IRR przy przeliczaniu czegoś ciężkiego.

Ok renio, ale to w sumie nic specjalnego, niby dałem translucent, ale bez tez wygląda ok - nie opanowałem translucenta poprawnie. Poza tym dałem na color correction żeby łatwiej zminiać kolor drzewa. Są na pewno dość odsaturowane. Konkrety podam wieczorem :) (PATRZ PW)

Disp jak disp, nic specjalnego mrowie kropek siła 10cm, jakieś tam mapowanie typu plane, tylko ze tesxturka na diff kupna, ale to przy dispie nie robię wielkiej różnicy no chyba ze masz grana mape disp do diff. to wtedy jest większy sens.

duded, ja zajmuję się tylko architekturą ;) poza tym teraz jakoś przerwałem projekty, na razie nie mam czasu na uczelnię chodzić, wiadomo wakacje :P nie mam skąd pomysłów czerpać, także jeżeli chodzi o następny projekt ... czekajcie ... niedługo będzie :P

Pozdrawiam!

Danielus 

Program: PS CS2
Nr Użytkownika: 390

GFXPoints: 287
Piwa: 5/4
Wysłany: 2008-09-06, 20:16 

Ja powiem tak. Foto-realizm tutaj jest uzyskany głównie za sprawą roślinności i tła. Są tak genialne, że nie mam pojęcia jak wy to robicie. Wiem, że zazwyczaj jakiś plugin itd. ale mimo wszystko... Oczywiście cała reszta też ekstra, ale zieleń wgniata :) *****

Colos 

Program: Photoshop/Illustrator/3dsMax/Flash
Nr Użytkownika: 21

GFXPoints: 26
Wysłany: 2008-09-07, 16:07 

Bardzo fajny render mieszkania. Trochę wyszło chropowate, i moim zdaniem... lekko za jasne. Spróbuj pobawić się opcjami renderingu. Co prawda jako koncept jest ok, ale gdybyś pobawił się nieco renderingiem, myślę że wyszło by ciekawiej. Chyba że twój sprzęt ci na to nie pozwala. Ja niestety z tego powodu musiałem odłożyć grafikę 3D na później.

NIE! Avatarom i Sygnaturką, tego się nawet rzetelnie ocenić nie da. Potrzeba czegoś większego, piękniejszego.
"Grafika powinna jak piękna kobieta: Wpadać w oko, robić w głowie spustoszenie, wzbudzać zazdrość i pozostawać w pamięci."

Mileziuszek 

Wysłany: 2008-09-20, 07:07 

Po dłuuugiej wakacyjnej przerwie:
http://img205.imageshack.us/img205/8066/nowymaxwellv12archinterth9.th.pnghttp://img205.imageshack.us/images/thpix.gif

Piechi 

Program: XXX
Nr Użytkownika: 3211

GFXPoints: 42
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-09-20, 21:54 

Ostatnia wizka ładna:)
Tylko niepotrzebnie taki duzy szum jest.
Ładnie foteliki tzn modele ale juz inne troche gorzej.
Materiały ogólnie ok:)
Ćwicz ćwicz bo dobrze Ci idzie!

Pozdro!

Mileziuszek 

Wysłany: 2008-10-02, 20:17 

Piechi, huh :D dzięki, grafiką 3D zajmuję się..hmm ... będzie w styczniu przeszło 6 rok :D czekam na jakieś kolejne komentarze,co możnaby zmienić, co ująć, co odznaczyć, co bardziej ukazać itp. :)

p.s. zapomniałem dopisać, że szumy są dlatego, że projektów nie zapisuję na najlepszą jakość - za mało na to czasu mam na uczelni ;P

Godlike 

Program: Photoshop 9 CS2
Nr Użytkownika: 5245

GFXPoints: 83
Piwa: 2/21
Wysłany: 2008-10-02, 20:28 

Ze tak powiem :) prace zapieraja dech :) mi sie bardzo podobaja sa swietne bardzo realistyczne ciekawe ,wrecz żywe :) bardzo miło mi siej je ogląda, o by tak dalej, bede tu częsciej zagladał :)

b14szak 
Prawie jak człowiek :D

Program: Photoshop CS2 9.0
Nr Użytkownika: 310

GFXPoints: 1427
Piwa: 120/9
Wysłany: 2008-10-02, 21:01 

ta niekształtna lampa z tyłu tam D: po za tym jakiś napisik lub cuś na telewizorze i nie ma jak ładnie spaprane zdjęcie markowym aparatem xD zajefajnie wygląda zupełnie jak prawdziwe, po za tą lampą przeklętą :D zrób jeszcze trochę tych architektonicznych cuduff :P

P.S. w jakim programie to robisz, jeśli było to sorka, może pominąłem :|

Nie pomagam na gg w sprawie grafiki, pisać jak coś się dzieje :)

http://dump.stoleyour.net/uploads/da3a4871e8.png
http://i184.photobucket.com/albums/x170/b14szak/userbars/mostwantedfan.png

Odpowiedz do tematu