Rejestracja | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Inne] Praca na infe :)
Autor Wiadomość

pingwin77 

Program: PhotoShop 9 CS2
Zaproszone osoby: 9
Nr Użytkownika: 24

GFXPoints: 767
Piwa: 32/3
Wysłany: 2007-12-02, 15:51 [Inne] Praca na infe :)

Potrzebuje pomocy w mojej pracy na informatykę :) . Temat pracy to Grafika w PhotoShopie CS2 [mogłem sobie wybrać :P ]. Na razie wykonałem tyle pracy ile jest w linku :/ . Chciałbym abyście mi powiedzieli co dodać, poprawić itp. w tej pracy :) . Głównie chodzi mi tu o zakres z informacji podstawowych bo po uruchomieniu programu wiem mniej więcej co i jak ;) .

link do pracy
http://dump.stoleyour.net/uploads/a8f2c54c83.rar

Wszelkie pomysły mile widziane :) . Jakby co to się pytajcie :)

Ps. Mi chodzi tylko o to o czym napisać a nie o cały tekst :P . Dla najbardziej pomocnych przewiduje piwa :)

Ulubione powiedzonka
Paremia lex retro non agit || Dura lex, sed lex ||Ubi lex, ibi poena
Postaw piwo autorowi tego posta

sliffka 

Nr Użytkownika: 443

GFXPoints: 1263
Piwa: 52/2
Wysłany: 2007-12-02, 16:44 

Już na str. 2, napis "Podstawy" jest nieładny ;) Ładniej by wyglądało gdybyś napisał to zwykłą czcionką :P

Po każdym tekście typu. "Co to w ogóle jest Adobe Photoshop CS2" powinieneś dodać "?" ;)

Obrazek na str. 11 jest trochę nieczytelny, chodzi mi oczywiście o te czerwone literki.

No i czcionka - raz jest Times, raz Myriad, zdecyduj się :P

Jeszcze przy ">> GIF (Graphics Interchange Format)" itp. zamiast "> >" użyłabym jakiś ładnych punktorów.

To tylko rady apropo estetyki, bo tekstu nie zamierzam czytać ;)

Siostra Nocy 

Nr Użytkownika: 1014

GFXPoints: 1294
Piwa: 77/3
Wysłany: 2007-12-03, 17:28 

Aktualne? :D

W napisie "Podstawy" zmień czcionkę i kolor.

Cytat:
Co to w ogóle jest Adobe Photoshop CS2
Czyli czy ten poradnik opisuje to co mam na myśli

Jakoś nie łapię o co tu chodzi. W szczególności drugiej linijki. Poza tym wydaje mi się, że lepiej zabrzmi "Czym w ogóle jest Adobe Photoshop CS".

Jak chcesz mogę Ci wypisać błędy interpunkcyjne, ale nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie.

Str. 7, obrazek "Światło" wygląda kiepsko. Osobiście zdecydowałabym się na mniejszy format, poza tym ten jest bardzo niewyraźny.

"Początki, czyli co dalej" - głupio wygląda taki napis bez polskich znaków i w takim kolorze. Zmieniłabym czcionkę i zdecydowałabym się na bardziej przystępną barwę.

Cytat:
Jeszcze przy >> GIF (Graphics Interchange Format) itp. zamiast > > użyłabym jakiś ładnych punktorów.

Tu się zgodzę.

A o czym miałbyś napisać? Cięzko powiedzieć, można się wciągnąć i napisać dużo, można postawić na mniejszą ilość. Możesz napisać coś na temat filtrów, opisać podstawy użytkowania (czyli gdzie kliknąć żeby coś wyskoczyło), pracę na warstwach, skróty używane w programie, możliwości...

pingwin77 

Program: PhotoShop 9 CS2
Zaproszone osoby: 9
Nr Użytkownika: 24

GFXPoints: 767
Piwa: 32/3
Wysłany: 2007-12-03, 19:59 

No pewnie że aktualne :P Jeszcze z tydzień będzie :] Znaczy się do przyszłej środy w południe
Siostra Nocy napisał/a:

Cytat:
Co to w ogóle jest Adobe Photoshop CS2
Czyli czy ten poradnik opisuje to co mam na myśli

Jakoś nie łapię o co tu chodzi. W szczególności drugiej linijki. Poza tym wydaje mi się, że lepiej zabrzmi Czym w ogóle jest Adobe Photoshop CS.

Tam powinno być "mamy na myśli" w każdym bądź razie to jest zwrot to odbiorcy poradnika w którym pisze czy tego szukał :P

Siostra Nocy napisał/a:
Jak chcesz mogę Ci wypisać błędy interpunkcyjne, ale nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie.

Nie nie trzeba bo wiem że jest ich dużo (wszystko przepuszczę pod koniec przez sprawdzanie pisowni w wordzie :P
Siostra Nocy napisał/a:
Str. 7, obrazek Światło wygląda kiepsko. Osobiście zdecydowałabym się na mniejszy format, poza tym ten jest bardzo niewyraźny.

Tak wiem że taki jest ;/ Ale niestety znalazłem go w dużo gorszej jakości niż jest teraz więc nic z tym nie zrobię już ;/
Siostra Nocy napisał/a:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze przy >> GIF (Graphics Interchange Format) itp. zamiast > > użyłabym jakiś ładnych punktorów.

Tu się zgodzę.

Już to zmieniłem :] i Wygląda lepiej :)

Siostra Nocy napisał/a:
Początki, czyli co dalej - głupio wygląda taki napis bez polskich znaków i w takim kolorze. Zmieniłabym czcionkę i zdecydowałabym się na bardziej przystępną barwę.

Jaką czcionkę proponujesz ? I ty Sliffka też sie wypowiedz w tej kwestii :) Ja tą która jest lubię ale przyznam że nie wygląda za dobrze bez polskich znaków ;)

sliffka napisał/a:
Po każdym tekście typu. Co to w ogóle jest Adobe Photoshop CS2 powinieneś dodać ? ;)

Dzięki za info ;) Nie zauważyłem tego ;P

sliffka napisał/a:
Obrazek na str. 11 jest trochę nieczytelny, chodzi mi oczywiście o te czerwone literki.

Nie chce mi się znowu robić zrzutu ekranu i robić to od początku aby to poprawić :P Poza tym nie jest aż tak źle (u mnie).
sliffka napisał/a:
No i czcionka - raz jest Times, raz Myriad, zdecyduj się :P

Myriad był tylko pod koniec :) Miało to na celu wyróżniania tamtych tekstów ale zmieniłem już na Timesa :)

Siostra Nocy napisał/a:

A o czym miałbyś napisać? Ciężko powiedzieć, można się wciągnąć i napisać dużo, można postawić na mniejszą ilość. Możesz napisać coś na temat filtrów, opisać podstawy użytkowania (czyli gdzie kliknąć żeby coś wyskoczyło), pracę na warstwach, skróty używane w programie, możliwości...

Mi chodziło co dać w podstawach bo co dalej to wiem :P (Sam obszar roboczy można rozpisać lekko na 30 stron :P )

Dzięki za uwagi sliffka, Siostra Nocy. Pomogłyście mi :) Jak jeszcze się postaracie to zasłużycie na PIWO ;P

Ulubione powiedzonka
Paremia lex retro non agit || Dura lex, sed lex ||Ubi lex, ibi poena
Postaw piwo autorowi tego posta

Siostra Nocy 

Nr Użytkownika: 1014

GFXPoints: 1294
Piwa: 77/3
Wysłany: 2007-12-03, 20:22 

Cytat:
Nie nie trzeba bo wiem że jest ich dużo (wszystko przepuszczę pod koniec przez sprawdzanie pisowni w wordzie

Wszystkich błędów Word nigdy Ci nie wyłapie. Wiem co mówię - zajmuję się korektą tekstów, które zostały przepuszczone przez "wszechwiedzącego" Worda i często roi się w nich od błędów.

Cytat:
Tak wiem że taki jest Ale niestety znalazłem go w dużo gorszej jakości niż jest teraz więc nic z tym nie zrobię już

Zawsze możesz sam stworzyć taki sam. To nie problem.

Cytat:
Mi chodziło co dać w podstawach bo co dalej to wiem

Chociażby opis narzędzi (czyli rysunek - przestawienie danego narzędzia i jego opis, do czego służy etc.). W podstawach możesz też wrzucić tłumaczenie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi