No, nadszedł czas na po grzmienie z mojej strony... Dzisiaj, wchodząc na GA, czytając SB, doznałem szoku... Mianowcie, dowiedziałem się z ów źródła, iż user, noszący nick samborek_pk, otrzymał rangę Moderator. Moim zdaniem oburzająca decyzja. Oczywiście, nie ja tutaj rządzę, więc moje oburzenie powinno zostać stłumione w sobie, ale ja jestem osobą, która nie przejdzie obojętna, obok jawnej niesprawiedliwości, o czym piszę? A o tym, że samborek, jest tutaj stosunkowo raczej 'Świeżakiem', więc nie zdążyliśmy go dostatecznie poznać, natomiast są inny użytkownicy, których znamy już dobrze i to z tej dobrej strony. Jakie to osoby? A, na przykład d20s, lunsil, TrawNick, Boss. Same statystyki mówią same za siebie, ale owe statystyki, to nic w tym przypadku, ponieważ nie liczy się ilość postów, czy godziny spędzone na forum. Liczy się user.
d20s - on w forum włożył naprawdę sporo, jego konkursy na ogół owocowały nie najgorszą frekwencją, a i prace były na nie najgorszym poziomie - świadczy to o jego umiejętności dostosowania się do zaawansowania umiejętności naszych WebDesignerów.
lunsil - również spory wkład, jest BM, przyjaznym, niekonfliktowym userem.
TrawNick - Również BM, przyjazny, niekonfliktowy user, choć jego dyskwalifikuje niegdysiejszy rip...
Boss - moim zdaniem bez apelacyjne najlepszy wśród podanych przeze mnie kandydat. Wkład w forum spory, przywiązanie b. duże, bardzo przyjazny, nigdy żadnego konfliktu na łamach forum.
samborek - dopiero wczorajszej nocy go trochę poznałem...
Moim zdaniem forum niestety, ale się stacza, przykro mi to mówić, bo byłem ogromnie przywiązany do tego forum, m.in. dlatego, że tutaj zacząłem przygodę z grafiką, ale myślę, nad zmianą tego 'the best' foruma...
-- Edit:
Oczywiście powyższa wypowiedź jest tylko moimi szczerymi odczuciami, nie kierowanymi jakimiś powódkami osobistymi z którymś w w/w userem.
Witam! Jak już pewnie zdążyliście zauważyć, na forum zostały dokonane pewne zmiany. A więc, do naszego szerokiego grona administracyjnego dołączyły dwie nowe twarze. Tak więc są nimi:
- Widmo
- samborek_pk.
Obaj dzięki swoim świetnym postom, zasłużyli sobie właśnie na rangę moderatora.
Swoim nie nagannym zachowaniem dają przykład innym, mniej doświadczonym userom naszego forum. Miejmy nadzieję, że powołanie właśnie Was na moderatorów nie okaże się błędem, myślę że będziecie pracować, aby na forum panował ład i porządek.
Dzisiaj także, o stopień wyżej awansowała nasza dotychczasowa moderatorka, sliffka
Razem z PayLOADer'em doszliśmy do wniosku, że to właśnie Wy będziecie naszymi zastępcami. Myślę, że podczas naszej nieobecności, dopilnujecie wszystkiego.
Na swoje uprzednie stanowisko powrócił także Peace. Jak wiadomo, na początku był moderatorem, później małymi kroczkami doszedł do stanowiska administratora forum. Ale jak wiecie, z powodu braku czasu - opuścił szergi administracji. A wiec jego również chciałbym bardzo gorąco powitać w administracji!
Jeszcze raz najszczersze gratulacje od całej dotychczasowej administracji dla Was - nowych (Widmo i samborek_pk), ale również pragnę złożyć gratulacje sliffce!
Jeszcze raz dziękuję i gratuluję Samborkowi, oraz Sliffce, jak i Peace'owi
lunsil,tak zauważyła, ale LoD ma wytłumaczenie, po za tym już coraz częściej pojawia się na forum. Gorzej jest z Nubisem, totalnie sobie olewa. Jak tak dłużej bedzie, będą roszady w składzie..
Wysłany: 2008-07-02, 08:37
Ups no i co Ja narobiłem ... Wybacz M@RCIN, ale to przecież też odemnie nie zależało - administracja zadecydowała o wyborze nowych moderatorów. Dobrze wiem ze jestem "Świeżakiem" i dość niedawno wprowadziłem się na forum - 3 miesiące temu. Znam też userów których wymieniłeś i wiem że mają duży wkład w rozwój forum i bardzo o nie dbają. Wcale nie chciałem się stać się powodem twojego oburzenia - proszę Cię jednak abyś dał i mi szansę - może to i trochę głupie i dziecinne, ale to chyba dobry pomysł
Trochę Mnie dziwi że dopiero ostatniej nocy mnie "trochę" poznałeś - 3 miesiące to naprawdę długo by zapoznać się z nowym userem, tym bardziej że przebywałem na forum długo i np. ja Ciebie zdążyłem mimo wszystko poznać - może nie bezpośrednio, ale przez twoją aktywność na forum.
Może i ten post niepotrzebny, ale coś powiedzieć musiałem Wybacz
M@RCIN, musiałem scalić Twój post, po pierwsze jak jest temat odnoście awansów to nie zaśmiecaj innych.
To był wybór administracji.
To, że ktoś jest świeżakiem nie znaczy, że nie zostanie moderatorem tak samo było ze sliffką, ale możesz nie pamiętać. My nie patrzymy kto i ile pisze ale konkretnie wczytujac sie z posty i w to ile kto bywa na forum, co pisze i jak innym pomaga. Boss oraz lunsil ostatnio rzadziej bywali jeżeli mamy się na nich skupić.samborek_pk, nie ma za co przepraszać to nasza sprawa kogo widzimy w szeregach administracji. Lusil oraz Boss dla nas świetnie sprawdzają się w rolach battle modów. Kto wie .. może i na nich przyjdzie kiedyś czas.
Tymczasem sam składam raz jeszcze publiczne gratulacje nowym "wybrańcom" losu
W sumie to też jakoś nie zdążyłem poznać samborka, ale mam jako takie zaufanie do administracji i myśle, że dobrze zrobili, stawiając na niego. Jak się sprawdzi w swojej nowej roli - się zobaczy. Co do mnie, to ostatnio nie należał mi się mod, wchodziłem zaledwie kilka minut na dzień, ale myślę, że zdążę nadrobić ten stracony czas. I jeśli już o tym mowa, to na pozycje moderatora, podsuwam Bossa, albo d20s - bardzo dobrzy userzy Ale to już Wasza decyzja.
jego sprawa niech odchodzi, trudno - nic na siłę. Dla mnie to świetny wybór i tyle. Od dawna jestem na forum i widzę, że Ci co moda dostali, w pełni na niego zasługiwali
Co do d20s - oj rzadko on bywa ale wiadomo, praca
Boss? a dlaczego nie - znaczy przy nastepnych "rozgrywkach" na moda
Pozdro dla administracji i nowych (żartobliwie i ciepło mówiąc ) "nowych sprzątaczkach forum" pozdro szefostwo!
Crisp, ehhh... żenua lekko mówić coś o kimś, nie znając go wcale, nie? Wiesz, osobiście nie chciał bym tutaj żadnej rangi, ponieważ jestem już moderatorem na innym forum i tam mam ogrom pracy, na dodatek projekty do wykonywania, własne życie...
PayLOADer, dziękuję, że scaliłeś posty, ale kiedy pisałem to w "Zamiany", to tego tematu jeszcze nie było...
No wiec teraz do rzeczy - nadal ubolewam nad tym wyborem, ponieważ nadal sądzę, że lunsil, Boss, czy też d20s, byli by bardziej odpowiedni na to stanowisko, ale dobrze, administracja rządzi, wybory są jakie są, trzeba zacisnąć zęby i iść dalej... Z forum nie odejdę, ponieważ mimo wszystko na Polskich forach, które sprawdzałem, nie ma tej rodzinnej atmosfery, jaka panuje tutaj.
samborek_pk, nic nie zrobiłeś, ty nie miałeś na to wpływu i ja nic do ciebie nie mam, ba wręcz odwrotnie - darzę cię szacunkiem, to samo tyczy się Widmo.
KwusheR, przeszkadza mi lekka niesprawiedliwość... Mniejsza, post był pisany pod wpływem emocji, sami wiemy jak wszystko wychodzi pod wpływem ów emocji...
M@RCIN, może i emocje wzięły górę, ale mimo wszystko, z komentarzem kogo byś widział czy ktoś się nadaje, czy ktoś jest za krótko .. można byłoby się czasem wstrzymać. Czas pokaże, ja w nich wierzę i wiem, że administracja nic złego by dla forum nie zrobiła
M@RCIN napisał/a:
Liczy się user.
i tym się kieruj przy kolejnych tego typu zdarzeniach na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum